1. Haberler
  2. Spor
  3. Gökhan Gönül’ün Ümit Milli Takım Vizyonu ve Hedefleri

Gökhan Gönül’ün Ümit Milli Takım Vizyonu ve Hedefleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gökhan Gönül’den Çarpıcı Açıklamalar

Gökhan Gönül'den Çarpıcı Açıklamalar

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Gökhan Gönül, Letonya ve Norveç ile oynanacak 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçları öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun sosyal medya hesabına önemli değerlendirmelerde bulundu. Futbolculuk kariyerinin yanı sıra antrenörlük kariyerine de adım atan Gönül, bu süreçte hocalarıyla yaptığı sohbetlerin kendisine motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. “Hocalarımla boş vakitlerimde sohbet ederken birçok hocamız, ‘Senden ileride iyi hoca olacak’ demesi beni hep teşvik etti,” dedi.

Gönül, genç oyuncuların A Millî Takım’a kazandırılması konusunda kararlılık vurgusu yaparak, “İlk amacımız A Millî Takım’a oyuncu kazandırmaksa, şu an bu kampta bizim aramızda olması gereken Bertuğ orada. Böyle bir fırsat varsa A Millî Takım ile antrenmanlara çıkmak, maçlara çıkmaktan daha önemli,” ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, A Millî Takım’a oyuncu kazandırmanın önemini bir kez daha dile getirdi.

Felsefe ve Hedefler

39 yaşındaki teknik adam, hedeflerini ve oyun sistemini de açıkladı. “Ümit Milli Takım’da veya milli yaş kategorilerinde oyuncular farklı sistem ve anlayışlarla oynuyorlar. Bizim de Ümit Milli Takım olarak ilk ve öncelikli hedefimiz A Milli Takım’a oyuncu kazandırabilmek. Bunu yaparken oyuncuya göre hazırlanmak gerekiyor,” dedi. Gönül, sistemlerin değişebileceğini ama felsefelerinin her zaman aynı kalacağını belirtti. “Topu kaybettiği zaman çabuk kazanan, daha çok topa hakim olan ve ofansif futbol oynamayı hedefleyen bir anlayışla ilerleyeceğiz,” diye ekledi.

Montella ile Koordineli Çalışma

Ümit Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella’nın yaklaşımından da bahseden Gökhan Gönül, “Montella hocamızın Ümit Milli Takım’a olan ilgisi çok yüksek. Özellikle takımı planlarken koordineli bir şekilde çalışıyoruz,” şeklinde konuştu. Bu işbirliğinin oyuncuların motivasyonunu artırdığını vurguladı.

Zorluklar ve Stratejiler

Milli takımlara oyuncu seçme süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gönül, “Oynayan oyuncuları daha çok tercih etmemiz gerekiyor. Bu kamp öncesi yaklaşık 3-4 hafta boyunca maç analizleri ve antrenman planları üzerinde çalışıyoruz,” dedi. Ancak, bazı durumlarda yaşanan zorlukları da göz ardı etmedi. “Burada hafızası olan oyuncuları tercih etmek zorunda kalabiliyoruz,” şeklinde ifade etti.

Başarı İçin Sabır

Ümit Milli Takım’ın 24 yıldır Avrupa Şampiyonası’na katılamadığını anımsatan Gökhan Gönül, “A Milli Takım’a oyuncu kazandırırken, sportif başarı da kazanmak herkesin beklentisi. 2000’de son kez gidilmiş ve o zamandan beri hep katılamadık,” dedi. Genç bir kadro oluşturmanın önemine vurgu yaparak, “Biraz sabır tanırsak A Milli Takım da başarılı olacaktır,” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya ve Genç Oyuncular

Sosyal Medya ve Genç Oyuncular

Genç futbolculara sosyal medyanın olumsuz etkileri hakkında da uyarılarda bulunan Gönül, “Sosyal medyanın genç oyunculara etkisi olumsuz anlamda çok fazla. Oradaki eleştirileri takip ederlerse kariyer planlarında zorluklar yaşayabilirler,” dedi. Gelişim için hocalarını dinlemelerinin önemini vurguladı.

İletişim ve Yetenek Gelişimi

Süper Lig’de Türk oyunculara yeterince şans verilmediğinin altını çizen Gökhan Gönül, “Özellikle Avrupa’nın birçok ülkesinde oyuncu izleyerek yeni yetenekler kazandırmak için çaba sarf ediyoruz,” şeklinde ifade etti. Avrupa’da yaşayan Türk oyuncularla da iletişim halinde olduklarını belirtti.

Gelecek Hedefleri

Gökhan Gönül, “Ben, hiç alt yaş kategorilerinde milli formayı giymeden direkt A Milli Takım formasını giydim. İçimde kanayan bir yaradır,” diyerek, Ümit Milli Takım hocası olarak ülke futboluna katkı sağlama arzusunu dile getirdi. “Bu süreçte, oyuncularımızı bulup en iyi şekilde milli takıma kazandırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım,” şeklinde sözlerini tamamladı.

Son Maçlar ve Motivasyon

Avrupa Şampiyonası’ndaki son iki maçlarının önemini belirten Gönül, “Hedefler bitmiş olsa da maça çıkıyorsak kazanmak zorundayız. Bu bilinçle sahaya çıkmak durumundayız,” dedi. Letonya ve Norveç maçlarını kazanarak turnuvaya veda etmek istediklerini dile getirdi.

Gelecek Dönem Planları

Eylül ayına kadar yeni bir turnuva ve resmi maçın olmadığına dikkat çeken Gökhan Gönül, “Gönül ister ki her ay toplanıp oyuncularla iletişimde olmak, uygulamak istediğimiz sisteme felsefeye doğru ilerlemelerini sağlamak. Ama ne yazık ki sadece 6 hazırlık maçımız var,” diye konuştu. 2025 Eylül ayına kadar Ümit Milli Takım kadrosunu oluşturmak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Gökhan Gönül’ün Ümit Milli Takım Vizyonu ve Hedefleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!