1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Erdoğan’a Yanıt

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Erdoğan’a Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Türkiye’ye Yanıt

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, son günlerde Türkiye’de medyada geniş yer bulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da dile getirdiği “İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceği” iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TBMM’nin açılış konuşmasında Gazze’ye yönelik saldırıları eleştirerek, “İsrail saldırganlığı, Türkiye’yi de içine almaktadır” ifadesini kullanmıştı. Ayrıca, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra hedef alacağı yer, açıkça belirtmek gerekirse, bizim vatan topraklarımız olacaktır” şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklamaların ardından, İsrail lideri Herzog, Kudüs’te düzenlenen Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri toplantısında Erdoğan’ın sözlerine cevap verdi. Herzog, “Türkiye lideri tarafından, İsrail’in Türkiye’ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. Ancak, İsrail’in hiçbir zaman Türkiye’ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim” dedi.

Herzog, Türkiye halkına duydukları saygıyı vurgulayarak, “Aksine, Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz ve onların da İsrail halkına büyük saygı gösterdiğini biliyoruz. Halklarımız arasında uzun yıllara dayanan köklü ilişkiler bulunmaktadır. Bu dostluk ve birlikte yaşama iradesi, aradaki tüm olumsuz seslerin üstesinden gelecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Erdoğan’a Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!