1. Haberler
  2. Dünya
  3. Meksika’da Uyuşturucu Savaşına Son Veriliyor

Meksika’da Uyuşturucu Savaşına Son Veriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ülkede uzun süredir devam eden ‘uyuşturucu savaşını’ durdurma kararı aldığını açıkladı. Meksika, 2006 yılından bu yana uyuşturucu kartelleriyle yürüttüğü silahlı mücadeleye son verecek. Sheinbaum, hükümetin artık uyuşturucu sorununun kök nedenleriyle ilgileneceğini ve istihbarat yoluyla kartellerle etkin bir şekilde mücadele edeceğini vurguladı.

Başkan Sheinbaum, ABD tarafından desteklenen ve Meksika ordusu tarafından yönetilen operasyonlara atıfta bulunarak, “Uyuşturucuyla savaş, bir daha geri dönmeyecek” ifadesini kullandı. Bu 18 yıllık süreçte, ne yazık ki 450.000’den fazla insan hayatını kaybetti ve on binlerce kişi kayboldu.

Kartellere Karşı Kucaklama Stratejisi

Sheinbaum, eski Başkan Andres Manuel Lopez Obrador’un benimsediği “kucakla, kurşunlama” stratejisini sürdürmek istediğini belirtti. Sosyal politikalar ve önleyici kampanyalarla suç unsurlarının köküne inebileceklerine inandığını ifade eden Sheinbaum, basın toplantısında, “Yargısız infaz peşinde değiliz, ki daha önce böyle oluyordu. Peki ne yapacağız? Önleme, istihbarat ve nüfuzumuzu kullanarak bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Sheinbaum, bu stratejisini, Guerrero eyaletinin başkentinin belediye başkanı Alejandro Arco’nun Pazar günü öldürülmesi ve başının kesilmesi olayından sonra açıkladı. Kuzeybatıdaki kartellerin merkezi Sinaloa eyaletinde, çete çatışmaları nedeniyle meydana gelen katliamlar sonucunda bir ay içinde 150’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Guanajuato ve Chiapas eyaletlerinde de şiddet olaylarındaki artış dikkat çekiyor.

Kaynak: Sözcü

Meksika'da Uyuşturucu Savaşına Son Veriliyor

Meksika’da Uyuşturucu Savaşına Son Veriliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!