1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan, Arnavutluk’ta Basın Toplantısı Düzenledi

Erdoğan, Arnavutluk’ta Basın Toplantısı Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret kapsamında Arnavutluk’a gitti. Burada, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile birlikte ortak bir basın toplantısı gerçekleştirerek iki ülke arasındaki iş birliği ve bölgesel meseleler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, toplantıda iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yaparak, “Sağlık alanındaki güçlü iş birliğimizi, 2021 yılında rekor sürede tamamladığımız Pier Dostluk Hastanesi’nin ortak işletmesiyle sürdüreceğiz. Ayrıca, stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz olan Arnavutluk’un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gereken desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, iki ülkenin terörle mücadele konusunu da ele aldığını belirterek, “Sayın Rama ile başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunda önemli kararlar aldık. Bu kararlar, terörle mücadelemizi daha etkin bir şekilde sürdürmemize olanak sağlayacaktır.” dedi.

“SOYKIRIM İNSANLIĞIN UTANCI”

Orta Doğu’da devam eden ve giderek tırmanan olaylara değinen Erdoğan, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

  • “Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin toprakları ve Lübnan’daki İsrail zulmü, görüşmemizin öncelikli gündem maddelerinden biriydi. Netanyahu hükümetinin bölgesel sınırları aşarak artık küresel düzeni tehdit eden saldırganlıklarına dair görüşlerimizi paylaştık.”
  • “Gazze’de bir yıldır süregelen soykırım, tüm insanlığın ortak utancıdır. Bu bağlamda, acilen kalıcı bir ateşkes sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması için uluslararası toplumun üzerindeki sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor.”
  • “Bu konuda Arnavutluk’un da üzerine düşen görevleri yerine getireceğine samimiyetle inanıyorum.”

Erdoğan, ayrıca, “Sayın Rama ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfımızın katkılarıyla, Türk halkının Arnavutluk’taki Müslüman kardeşlerine bir hediyesi olan Namazgah Camii’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Balkanların en büyük camisi olan bu değerli eser, İslam’ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Arnavutluk'ta Basın Toplantısı Düzenledi

Kaynak: Sözcü

Erdoğan, Arnavutluk’ta Basın Toplantısı Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!