1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın Sağlık Durumu ve Gündem Üzerindeki Etkileri

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın Sağlık Durumu ve Gündem Üzerindeki Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın Sağlık Durumu Tartışma Konusu

Uzun bir süredir kameralardan uzak kalan 91 yaşındaki Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, sağlık durumu ile ilgili endişelerin artmasıyla birlikte, ülkede gündem haline geldi. Son olarak, 4-6 Eylül tarihleri arasında Çin-Afrika İşbirliği Forumu‘na katılmak üzere Pekin’e giden Biya, 3 Eylül’deki Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu‘na ve 4 Ekim’deki Frankofon Zirvesi‘ne katılmadığı için sağlık durumunun kötü olduğuna dair söylentiler hız kazandı.

2025 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan avukat Christian Ntimbane, paylaştığı açık mektupta, 3 Eylül’de Kamerun’dan ayrılan Biya’nın ülkeye geri dönmediğinin altını çizerek, hükümetten Cumhurbaşkanı’nın sağlık durumu hakkında tatmin edici bir açıklama beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise Biya’nın şu anda Cenevre‘de bulunduğu, sağlık durumunun oldukça iyi olduğu ve kısa bir süre içerisinde ülkeye döneceği belirtildi. Ancak muhalefet, bu açıklamaları yetersiz buluyor ve Cumhurbaşkanı’nın derhal ülkesine dönmesi ile ekranların karşısına çıkmasını talep ediyor.

Sağlık sorunları nedeniyle sık sık Fransa ve İsviçre‘ye tedavi için giden Biya, buna rağmen 2025’te gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını ilan etmiş durumda. 6 Kasım 1982’de Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Paul Biya, 44 yıllık iktidarı ile dünyada en uzun süre görevde kalan liderlerden biri olarak, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo‘nun ardından ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Sözcü

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın Sağlık Durumu ve Gündem Üzerindeki Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!