1. Haberler
  2. Spor
  3. George Baldock’un Trajik Vefatı ve Futbol Dünyasında Yarattığı Etki

George Baldock’un Trajik Vefatı ve Futbol Dünyasında Yarattığı Etki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

George Baldock’un Trajik Vefatı

Panathinaikos ve Yunanistan Milli Takımı’nın defans oyuncusu George Baldock, çarşamba günü Atina’nın güneyinde bulunan Glyfada bölgesindeki evinin yüzme havuzunda ölü bulundu. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, Baldock’a hemen kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulamaya çalıştı; ancak ne yazık ki futbolcuyu hayata döndürmek mümkün olmadı. Bu trajik olay, futbol dünyasını derinden sarstı ve Baldock’un ölümüne dair birçok komplo teorisi gündeme geldi. Bu teorilerden biri, genç oyuncunun cinayete kurban gitmiş olma olasılığıydı.

Yunan polisinin olaya ilişkin yaptığı incelemeler sonucu, Baldock’un evinin yüzme havuzunda gerçekleştirilen ön otopside herhangi bir suç unsuru tespit edilmediği açıklandı. Ayrıca, Baldock’un evinin hırsızlık şüphesiyle incelendiği fakat bu konuda da herhangi bir kanıt bulunamadığı belirtildi.

Hafta Sonu Derbide Oynamıştı

Baldock, bu sezon Panathinaikos formasıyla dört maça çıktı ve son olarak hafta sonu oynanan Olympiakos ile 0-0 berabere biten derbi karşılaşmasında görev aldı. Ancak, perşembe günü Wembley’de İngiltere’ye karşı oynanacak olan Uluslar Ligi mücadelesi için Yunanistan Milli Takımı kadrosuna davet edilmediği biliniyordu.

Eski takım arkadaşı ve Sheffield United forması giymiş olan İngiltere Milli Takımı ve Manchester United defans oyuncusu Harry Maguire, Baldock’un bir fotoğrafını Instagram’da kırık kalp emojisi ve “RIP” notuyla paylaştı. Panathinaikos kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “George Baldock’un ani kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milli takımımıza ve Yunan futboluna yaptığı katkılar asla unutulmayacak. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Baldock’un zamansız vefatı, futbol camiasında büyük bir şok etkisi yarattı. Yunanistan Futbol Federasyonu da genç futbolcu için taziye mesajı yayınlayarak, “Bu büyük kaybın acısını tarif edecek kelimeler yetersiz. Şu an sadece sessizlik istiyoruz” şeklinde duygu dolu ifadeler kullandı.

Kaynak: Sözcü

George Baldock’un Trajik Vefatı ve Futbol Dünyasında Yarattığı Etki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!