1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hamas Cibaliya’da İsrail Askerlerine Pusu Kurdu

Hamas Cibaliya’da İsrail Askerlerine Pusu Kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas’tan Cibaliya’daki Saldırılara Dair Açıklama

Hamas’ın resmi Telegram hesabından yapılan son açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yoğun bombardıman altında bulunan Cibaliya Mülteci Kampı’nda, İsrail ordusuna ait askeri araçların “karmaşık bir pusu” ile hedef alındığı bildirildi. Bu kapsamda, Hamas güçleri, İsrail ordusuna ait toplamda 12 askeri aracı ve asker taşıyan bir kamyonu içeren mekanize piyade bölüğünü etkisiz hale getirdi.

Açıklamada, Hamas güçlerinin, pusuya düşürdükleri askeri araçlara doğru cesurca ilerleyerek, İsrail askerlerini sıfır mesafeden hafif silahlarla etkisiz hale getirdiği belirtildi. Ayrıca, pusuya düşen bazı İsrail askerlerinin çevredeki bir eve doğru kaçarken hedef alındığı ve bu sırada öldürüldüğü ya da yaralandığı vurgulandı.

Neler Yaşanmıştı?

Hamas, bugün sabah saatlerinde de Cibaliya’da İsrail ordusuna ait iki tankı hedef aldığını duyurmuştu. 7 Ekim’den bu yana, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 65 Filistinli hayatını kaybetmiş, 97 bin 886 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilmekte ve halkın sığındığı hastaneler ile eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük çapta tahrip edilmektedir.

Kaynak: Sözcü

Hamas Cibaliya’da İsrail Askerlerine Pusu Kurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!