1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Garanti Bankası’nda Zamanaşımı Süreci ve Hesap Kontrolü

Garanti Bankası’nda Zamanaşımı Süreci ve Hesap Kontrolü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zamanaşımı Süreci ve Son Başvuru Tarihi

Garanti Bankası’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, kullanılmayan hesaplar, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi uyarınca zamanaşımına uğrayabilir. Bu durum, hesap sahiplerinin on yıl içerisinde herhangi bir talepte bulunmamaları halinde hesap bakiyelerinin devredileceği anlamına gelmektedir. Banka, müşterilerine hesaplarındaki bakiyeleri koruyabilmeleri için yıl sonuna kadar gerekli başvuruları yapmaları gerektiğini hatırlatmıştır.

Hangi Hesaplar Zamanaşımına Uğruyor?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmeliklerine göre, bankalar her yıl zamanaşımına uğrayacak olan hesapları kendi internet sitelerinde ilan etmekle yükümlüdür. Hesaplarında uzun süredir işlem yapmayan müşteriler için bu süreç, hesaplarındaki parayı kaybetmemeleri adına büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla, belirtilen son tarihe kadar şubelere başvurarak hesap durumlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Zamanaşımına uğramış bir hesabınızın olup olmadığını öğrenmek için Garanti Bankası’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya en yakın banka şubesine başvurabilirsiniz. Bu sayede, hesaplarınız üzerindeki haklarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü

Garanti Bankası’nda Zamanaşımı Süreci ve Hesap Kontrolü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!