1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da Namazgah Camii’nin Açılışında Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da Namazgah Camii’nin Açılışında Önemli Mesajlar Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Namazgah Camii’nin Açılışı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bulunan Namazgah Camii’ni coşkuyla hizmete açtı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak, hepimiz için vicdani bir sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şu önemli noktalara değindi:

  • Balkanlar’ın En Büyük Camisi: “2015 yılında temellerini attığımız Balkanlar’ın en büyük camisi olan Namazgah Camii’nin tüm Müslüman kardeşlerim için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”
  • Tarih ve Kardeşlik Vurgusu: “Bu cami, Balkan coğrafyasının en büyük ibadet yerlerinden biri olmanın yanı sıra, 6 asrı aşan ortak tarihimiz ve kardeşliğimizin en yeni nişanesi olarak hafızalarımızda yer alacaktır.”
  • Gelenekten Geleceğe: “Tiran Namazgah Camii, gelenekten geleceğe uzanan kadim ile teknolojiyi birleştirerek, bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlar’da hakim olan klasik Osmanlı mimarisinin buluştuğu bir yapı olarak tasarlandı.”
  • Dayanışma Örneği: “Ülkemizdeki deprem felaketlerinde iki milletin gösterdiği dayanışma, uluslararası camiaya örnek teşkil etmiştir.”

“Çocuk, Kadın, Genç, Yaşlı Demeden…”

Erdoğan, Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail’in uyguladığı soykırımın bir yılı geride bıraktığını vurguladı. “Bu süre zarfında 50 bin masum Filistinli kardeşimiz şehit edildi, 100 bini aşkın kardeşimiz yaralandı. Camiler, kiliseler, hastaneler, okullar ve pazar yerleri bombalandı. İsrail yönetimi, çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden saldırılarına devam etmektedir,” dedi.

Erdoğan, “Şimdi ise İsrail yönetimi, bu katliam politikasını Lübnan’a taşımıştır. Netanyahu hükümeti, Lübnan’a saldırarak bölgede barış sağlanması gibi bir niyetinin olmadığını tekrar göstermiştir. Müslümanlar başta olmak üzere, vicdan sahibi tüm dünyaya İsrail saldırganlığına karşı ortak tavır almaları çağrısında bulunuyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da Namazgah Camii’nin Açılışında Önemli Mesajlar Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!