1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD’den İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırısına Tepki

ABD’den İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırısına Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nin açıklamalarına göre, İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak derin bir endişe duyulmakta. Adının açıklanmasını istemeyen bir sözcü, “İsrail’in Lübnan’da BM Barış Gücü tarafından kullanılan iki pozisyonu ve bir gözlem kulesini hedef aldıklarına dair gelen haberlerden dolayı büyük bir kaygı içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Sözcü, İsrailli muhataplarına ulaşarak olayla ilgili daha fazla bilgi talep ettiklerini ifade etti. Ayrıca, “İsrail’in Mavi Hat yakınlarında Hizbullah’ın altyapısını hedef aldığına dair bilgiler edindik. Ancak bu operasyonların, BM barış gücü unsurlarının güvenliğini tehdit etmemesi son derece önemlidir.” değerlendirmesini yaptı.

BEYAZ SARAY’IN TEPKİSİ VE AÇIKLAMALARI

Bu olayla ilgili olarak Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde değerlendirmelerde bulundu. Jean-Pierre, olayın henüz çok yeni olduğunu belirterek, muhataplarından daha fazla bilgi talep ettiklerini dile getirdi. “İsrail’in UNIFIL’i hedef almasına ilişkin spesifik bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ancak genel olarak barış gücü unsurlarının güvenliği her zaman önceliklidir.” dedi.

Jean-Pierre, “Barış gücü askerlerinin güvenliğini sağlamak bizim için elzemdir. Ancak bu olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermek şu an için mümkün değil.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

UNIFIL, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin hafif yaralandığını bildirdi. Saldırıya birçok ülke farklı tepkiler gösterdi. Özellikle İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, “İsrail ordusunun, İtalyan askerlerinin de görev yaptığı UNIFIL’i hedef alması, savaş suçu olarak değerlendirilebilir. Bu konuda İsrail’den bir an önce resmi ve gerçek açıklamalar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

ABD’den İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırısına Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!