1. Haberler
  2. Gündem
  3. TCG Sancaktar Gemisi ile Lübnan’dan Türkiye’ye Dönüş

TCG Sancaktar Gemisi ile Lübnan’dan Türkiye’ye Dönüş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCG Sancaktar Gemisi ile Türkiye’ye Dönüş

TCG Sancaktar Gemisi ile Türkiye'ye Dönüş

İsrail’in artan saldırıları sonucunda Lübnan’da mahsur kalan yaklaşık 378 Türk vatandaşı, Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Sancaktar Gemisi ile yurda getirildi. Geminin Mersin Limanı’na demir atmasının ardından, Türkiye’ye ayak basan vatandaşlar, vatanlarına kavuşmanın mutluluğunu dile getirerek, Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiler.

Yaşadıkları zorlu süreci anlatan bazı vatandaşlar, Beyrut’ta can güvenliğinin olmadığını, şehir merkezine bile bombaların düştüğünü ifade ettiler. TCG Sancaktar Gemisi, gece geç saatlerde Mersin Limanı’ndaki rıhtıma yanaştı.

Öncelikli Olarak Yaşlılar ve Çocuklar Tahliye Edildi

Gemide yer alan Goncagül Udigwe, Nijeryalı eşi ve 7 aylık bebeği Hilda ile birlikte Türkiye’ye döndü. Udigwe, Lübnan’daki insanların zor durumda olduğunu belirterek, “Türkiye’de böyle bir ortamda yaşadığımızı hiç görmedim. Tahliye olunca çok sevindik. Çünkü bazı uçakların seferleri iptal edildiği için bu tahliye haberine çok mutlu olduk. Ancak orada kalanlar için durum oldukça zor. Yolculuğumuz çok iyi geçti, bizimle sürekli ilgilendiler,” dedi.

Yaşanan Drama Kelimeler Yetmiyor

Beyrut’tan dönen Necip Tunç, orada yaşanan dramın kelimelerle anlatılamayacağını ifade ederek, “Durum orada çok zor. İnsanlar korkuyor, huzur yok. Bizler dönebildik. Devletimizden, ordumuzdan Allah razı olsun. Allah güç, kuvvet ve zafer versin,” şeklinde konuştu.

TCG Sancaktar Gemisi ile Lübnan'dan Türkiye'ye Dönüş

Türkiye’nin Desteği Unutulmadı

Orhan Havar ise Türkiye’nin Beyrut’tan yapılan tahliye sürecini başarıyla yürüttüğünü vurguladı. Havar, “Savaş bölgesine çok yakındık ve orada mahsur kaldık. Devletimiz sağ olsun, bize sahip çıktı ve yalnız bırakmadı. Oradan bizi tahliye etti. Türkiye’ye geldiğimiz için çok mutluyuz. Orada durum oldukça karışık; nereye bomba düşeceği belli olmuyordu. Belirli bölgelerde çatışmalar sürmesine rağmen, şehir merkezine bile bombalar düşebiliyordu. Hiçbir yer güvenli değildi. Bizim gibi mahsur kalan birçok insan var. Ama sağ olsun ülkemiz, orada bizi bırakmadı ve vatan topraklarımıza kavuşturdu,” ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşları, gemiden tahliye edildikten sonra otobüslerle gidecekleri memleketlerine uğurlandı.

Brezilya’nın Lübnan’dan Tahliye Çalışmaları

Brezilya'nın Lübnan'dan Tahliye Çalışmaları

Brezilya, İsrail’in devam eden saldırıları altında bulunan Lübnan’dan 217 vatandaşını tahliye etti. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Brezilya Hava Kuvvetleri’ne (FAB) ait bir uçak, Lübnan’dan aldığı 217 kişiyi Sao Paulo’ya ulaştırdı. Lübnan’da hala 21 bin Brezilyalının yaşadığı ve ülkelerine dönmek için kurtarma uçaklarını beklediği bilgisi paylaşıldı.

Şimdiye kadar, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın talimatıyla, Lübnan’da yaşayan toplam 3 bin Brezilyalının ülkeye getirildiği bildirildi. FAB’dan yapılan açıklamada, Lübnan’da yaşayan Brezilyalıların kademeli olarak ülkeye getirilmesinin planlandığı belirtildi.

Kaynak: Sözcü

TCG Sancaktar Gemisi ile Lübnan’dan Türkiye’ye Dönüş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!