1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yüksek Faiz Döneminde Yatırım Fırsatları

Yüksek Faiz Döneminde Yatırım Fırsatları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyonun %49,38 seviyesinde seyrettiği günümüzde, yüksek faiz oranları yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu durum, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmakta.

Faiz Oranları Yükselişte

Mali ve para politikalarında yapılan değişiklikler sonucunda enflasyon önce yükselmiş, ardından baz etkisiyle düşüş göstermişti. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizi yüksek kalmaya devam ediyor. Bu da doğrudan mevduat faizlerini etkilemekte ve yatırımcılar için cazip bir ortam yaratmaktadır. Özellikle 1 aya kadar vadeli mevduat hesaplarında faiz oranı %54,80 seviyesine ulaşmış durumda.

Mevduat Faizinde Bileşik Getiri Yüzde 70,89

Eğer yıl boyunca mevduat faizinin %54,80 seviyesinde kalacağını varsayarsak, bileşik faiz getirisiyle 1 milyon lira mevduata yaklaşık 709 bin lira faiz kazancı sağlanabilir. Ancak, stopaj oranlarının artması nedeniyle elde edilen kazançtan %7,5 oranında vergi kesintisi yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Stopaj Oranları Arttı

Yüksek Faiz Döneminde Yatırım Fırsatları

Mevduat faizinden elde edilen gelirlerde uygulanan stopaj oranları güncellenmiştir. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı %7,5 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle yatırımcıların, bu stopaj artışını dikkate alarak yatırım planlarını yapmaları büyük önem taşımaktadır.

Hangi Banka En Yüksek Faizi Veriyor?

Mevduat faizlerinde yüksek kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların, en yüksek faizi sunan bankaları tercih etmesi avantaj sağlayacaktır. Ancak, Merkez Bankası’nın hangi bankanın ne kadar faiz verdiği konusunda bilgi paylaşmadığı göz önünde bulundurulursa, yatırımcıların farklı bankalarla ilgili kapsamlı bir araştırma yaparak en uygun seçeneği bulmaları gerekmektedir.

Yüksek Faiz Döneminde Yatırım Fırsatları

Kaynak: Sözcü

Yüksek Faiz Döneminde Yatırım Fırsatları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!