1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Yeni Sponsorluk Arayışında: Hedef 100 Milyon Dolar

Fenerbahçe Yeni Sponsorluk Arayışında: Hedef 100 Milyon Dolar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’den Yeni Sponsorluk Arayışı

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç yönetimindeki ekonomik atılımlarına bir yenisini eklemek için kolları sıvadı. Sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’na yeni bir sponsor bulmak adına arayışlarını hızlandırdı. 2015 yılında, 10 yıl süreyle 90 milyon dolar karşılığı stadın isim hakkını alan Yıldız Holding (Ülker) ise yeni bir teklif vermeyi düşünmüyor.

Beklenti 100 Milyon Dolar

Fenerbahçe yönetimi, yeni sponsorluk anlaşması için farklı formüller üzerinde çalışıyor. Başkan Ali Koç’un yönetim kurulunun beklentisi, yıllık bazda 10 milyon doları aşan bir sponsorluk geliri elde etmek. Stat isim hakkının yine 10 yıllığına verilmesi planlanmakta. Bu durumda, 10 senelik toplam gelir beklentisi en az 100 milyon dolar olması hedefleniyor. Söz konusu rakam, efsane başkan Aziz Yıldırım döneminde imzalanan sponsorluk anlaşmasının üzerinde bir tutar anlamına geliyor.

Tüm Borcun Dörtte Biri

Fenerbahçe ile Ülker arasındaki anlaşma imzalandığında 1 dolar, 2.6 TL seviyesindeydi. Önceki yönetim, toplam sponsorluk gelirini bir miktar kesintiyle peşin olarak almıştı. Mevcut yönetimin planlaması halinde ise bu rakam günlük kurla 3.4 milyar TL seviyesine ulaşmakta. Fenerbahçe’nin toplam borcu 12 milyar TL civarında ve bu yeni sponsorluk rakamı, söz konusu borcun dörtte birine denk gelmekte.

Kaynak: Sözcü

Fenerbahçe Yeni Sponsorluk Arayışında: Hedef 100 Milyon Dolar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!