1. Haberler
  2. Gündem
  3. Balıkesir’de Sahte Mehdi Suç Örgütü Kurdu

Balıkesir’de Sahte Mehdi Suç Örgütü Kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’in Bayramiç İlçesinde Suç Örgütü Oluşturan Sahte Mehdi

Balıkesir'in Bayramiç İlçesinde Suç Örgütü Oluşturan Sahte Mehdi

Balıkesir’in Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde kendisini mehdi olarak ilan eden Mustafa Çabuk, 2020 yılında İstanbul’da kurduğu suç örgütünün merkezini bu köye taşıdı. Burada, yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşadığı tespit edildi. Çabuk, insanların dini inanç ve duygularını istismar ederek, müritlerinden gayrimenkul satışları yapmalarını ve kredi çekmelerini sağlayarak maddi kazanç elde etti.

Müridiyle Gözaltına Alındı

Mustafa Çabuk, “çıkar amaçlı suç örgütü kurma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarıyla ilgili olarak, jandarma ve polis tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla sabaha karşı 15 müridiyle birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınan Çabuk ve 15 şüpheli, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Balıkesir'de Sahte Mehdi Suç Örgütü Kurdu

Kayıp Kızlarını Arayan Aile Olayı Ortaya Çıkardı

Mustafa Çabuk’un kurduğu örgüt, bir gündüz kuşağı programında kızını arayan bir ailenin ihbarıyla gün yüzüne çıktı. Kızlarının kayıp olduğunu söyleyen aile, Çabuk’un kızlarını zorla alıkoyduğunu iddia etti. Programa bağlanan bir izleyici, Çabuk’un yanında bulunan gençleri terbiye etmek amacıyla çubuklarla dövdüğünü öne sürerken, “25 yaşındaki yeğenim onun tuzağına düştü. 300 kişi zorla tutuluyor” şeklinde konuştu.

Bayramiç’te bulunan kaplıca ve iki termal otelde, 300 kişilik bir grupla tarikat kurdukları öğrenilen sahte hocanın çevresinde birçok ihbar geldi. Mağdur yakınlarının anlattıkları, izleyenleri şok etti. Yapılan ihbarlarda, sözde hocanın topluluğuna kattığı kişileri aldatıp kredi çektirdiği ve kiraladıkları termal otelde alıkoyduğu bilgisi yer aldı.

Kaynak: Sözcü

Balıkesir’de Sahte Mehdi Suç Örgütü Kurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!