1. Haberler
  2. Gündem
  3. Domuzlar Kuşadası’na indi, uzman isim uyardı: Beslemeyin

Domuzlar Kuşadası’na indi, uzman isim uyardı: Beslemeyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Kuşadası’nda önceki gece şehir merkezindeki İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na gelen domuz sürüsü görenleri şok etti.

BESLEMEK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

Yaklaşık 20 domuzun bulunduğu sürüyü yerli ve yabancı turistler ilgi ile izlerken birçoğu cep telefonları ile hatıra fotoğrafı ve videosu çekti, bazı vatandaşlar ise domuz sürüsüne bir metre kadar yaklaşıp besledi. Vatandaşların domuzlara bol bol yiyecek attığı görüldü.

“VATANDAŞ SEVGİSİ ABARTTI” 

Domuzların yavruları ile birlikte yiyecek aradığını belirten EKODOSD (Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği) Başkanı Bahattin Sürücü yaptığı açıklamada benzer durumun diğer ilçelerde de görüldüğünü belirtti. Sürücü, domuzları besleyenleri de uyardı:

– Bu manzaralar sadece Kuşadası’nda değil Bodrum, Marmaris ve Ege’nin diğer kentlerinde de görülüyor. Çünkü bizler domuzların yaşam alanlarına gidip betona çevirdik, onlar bizim yaşam alanlarımıza gelmek zorunda kaldı. Bununla birlikte vatandaş sevgisini abartarak domuzları eliyle beslemeye başladı.

BESLEMENİN CEZASI 2400 TL

– Oysaki bunlar yaban hayvanı el ile beslenmesi yiyecek verilmesi yasak. Hatta yaban hayvanlarına kedi köpek maması verenler var. Yasalarımızda yaban hayvanlarını beslemenin cezası 2400 TL. Bırakalım yaban hayvanları bildikleri gibi yaşasınlar, vatandaş besledikçe şehre daha çok inecekler, yaban hayvanlarını korumanının başka yollarını bulmalıyız.

Kaynak: Sözcü

Domuzlar Kuşadası’na indi, uzman isim uyardı: Beslemeyin
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!