1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Tehdit ve Sendika Temsilcisinin Açığa Alınması

Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Tehdit ve Sendika Temsilcisinin Açığa Alınması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Tehdit Olayı ve Sendika Temsilcisinin Açığa Alınması

Kahramanmaraş'ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Tehdit Olayı ve Sendika Temsilcisinin Açığa Alınması

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nın acil bölümüne pompalı tüfekle girerek sağlık çalışanlarını tehdit eden bir kadın olayı sonrasında, Birlik Sağlık Sendikası Kahramanmaraş il temsilcisi Mustafa Kuzugüden, olayla ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle 2 ay süreyle açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Sendika yönetimi, Kuzugüden’e yönelik mobbing uygulandığını ve sendikal faaliyetlerin engellenmeye çalışıldığını öne sürerek Kahramanmaraş İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

2 AY GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

5 Ocak 2024 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, acil bölümüne giren bir kadın, sağlık çalışanlarını pompalı tüfekle tehdit etti. Bu olay hakkında SÖZCÜ TV’ye bağlanarak bilgi veren Birlik Sağlık Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Oniki Şubat 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri biriminde görevli olan Mustafa Kuzugüden, “Sıradaki Kim” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklama sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2 ay süreyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

“SENDİKAL FAALİYETLER ÖNLENMEK İSTENİYOR”

28 yaşındaki 112 acil tıp teknisyeni olan Mustafa Kuzugüden’in açığa alınmasının ardından sendika avukatları aracılığıyla Kahramanmaraş Bölge İdare Mahkemesi’nde göreve iadesi için dava açtıklarını belirten sendika yöneticisi Abdullah Gül, şunları ifade etti:

  • “Mustafa Kuzugüden, devlet memuru sıfatıyla değil, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’nda yer alan sendika temsilcisi sıfatıyla kamuoyunu bilgilendirmiş ve şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına ses olmuştur.”
  • “Hukukun, basına verilen bilgilerden dolayı soruşturma açılamayacağını belirtmesine rağmen, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü kendisini kanunların üstünde görerek, temsilcimiz hakkında idari bir soruşturma başlatmıştır. Ayrıca, bu durumla ilgili Kahramanmaraş Valiliği’ni yanıltarak talepte bulunmuştur.”
  • “Kahramanmaraş’ta sağlık çalışanlarının can güvenliği ile ilgili tedbirleri almayan İl Sağlık Müdürü, hukuksuzluğa dur diyen il temsilcimizi yine hukuku hiçe sayarak görevden uzaklaştırmıştır. Bu hukuka aykırı kararın iptali için dava açtık ve sendikal faaliyetleri engellemekten dolayı İl Sağlık Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

Kaynak: Sözcü

Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Tehdit ve Sendika Temsilcisinin Açığa Alınması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!