1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ankara’da Müstehcen Yayın Yapana Gözaltı ve Tutuklama

Ankara’da Müstehcen Yayın Yapana Gözaltı ve Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Müstehcen Yayınlara Yönelik Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma çerçevesinde, popüler mesajlaşma platformu Discord’da müstehcen içerikler ve kurgu videolar paylaşan bir yayın kanalının yöneticisi olarak bilinen “HAHA” rumuzlu F.T. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan F.T., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savcılığa ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Yapılan mahkeme değerlendirmesinde, şüpheli F.T., Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince “müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek” ve “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlarıyla tutuklandı.

Neler Yaşanmıştı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyada bir program aracılığıyla tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntülerin Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini bildirmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü, E.N.B. isimli çocuğu güvenli bir şekilde adresinde koruma altına almış ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bakan Yerlikaya, E.N.B’nin maruz kaldığı sözde tehdit ve şantaj görüntülerini, halkı yanıltıcı bir şekilde internet üzerinden yayımlayan 18 yaşındaki T.D.’nin Ankara’da gözaltına alındığını da ekledi. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “HAHA” rumuzlu yayın kanalının diğer yöneticisi M.E.Ö. de Konya’da gözaltına alınmıştı. T.D. ve M.E.Ö., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardır.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Müstehcen Yayın Yapana Gözaltı ve Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!