1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı Sonrası Polis Şehidi

İstanbul Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı Sonrası Polis Şehidi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı ve Polis Şehidi

İstanbul Ümraniye'de Motosiklet Hırsızlığı ve Polis Şehidi

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şehit polisin eşi Semih Yılmaz ve olay sırasında şüphelinin silahından çıkan kurşunla yaralanan polis memuru K.H.S. “müşteki” olarak yer alırken, şüphelinin annesi P. G. ise “mağdur” olarak tanımlandı.

İddianamede, tutuklu şüpheli Yunus Emre Geçti’nin, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme”, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Olayın Gelişimi

Olayın Gelişimi

Olayın detayları ise oldukça trajik. 22 Eylül tarihinde Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin daha önce 26 ayrı suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki şüpheli, polis merkezinden kaçmayı başardı ve peşine düşen polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz, onu yakalamak amacıyla bir kovalamaca başlattı.

Kısa süreli bir kovalamacanın ardından Geçti yakalandı, ancak bu esnada arbede yaşandı. Şüpheli, olay sırasında polisin silahını alarak ateş açtı ve bu talihsiz olay sonucunda polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu. Aynı zamanda, diğer polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı.

Olayın ardından gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi ve “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı Sonrası Polis Şehidi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!