1. Haberler
  2. Gündem
  3. Küçükçekmece’de Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon

Küçükçekmece’de Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece’de Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, farklı illerde ofis açarak kripto para yatırım danışmanlığı yapma vaadiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla bir soruşturma başlattı. Bu çerçevede, bilişim sistemleri ile banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanıldığı tespit edildi. Soruşturmanın derinleşmesi sonucunda, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Başakşehir merkezli bir örgüte yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda, İstanbul’da 6, Kayseri’de 8, Mersin’de 5, Adana, Ankara ve Tekirdağ’da ise birer olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin kullandığı 427 banka ve kripto para hesabına el konuldu. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

  • Soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren 22 şüpheliden 2’si adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanmaları için nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
  • Nöbetçi hakimlikte gerçekleştirilen ifadelerde, 20 şüphelinin, üzerlerine atılı suçlardan tutuklanmalarına karar verildi.
  • Serbest bırakılan 2 şüpheliden biri hakkında ise adli kontrol şartı konuldu.

Bu operasyon, kripto para sektöründe artan dolandırıcılık vakalarına karşı alınan önlemlerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Söz konusu soruşturmanın, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı etkili bir mücadele sağlayacağı umuluyor.

Kaynak: Sözcü

Küçükçekmece’de Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Operasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!