1. Haberler
  2. Dünya
  3. Biden, Trump’ın Askeri Destek Talebine Yanıt Verdi

Biden, Trump’ın Askeri Destek Talebine Yanıt Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Biden’dan Trump’a Askeri Destek Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Milton Kasırgası ile ilgili aldığı brifing sonrasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Biden, İran’ın kendisine yönelik olası bir suikast tehdidi gerekçesiyle eski Başkan Donald Trump’ın yönetimden askeri uçak ve araç talep ettiği iddialarına kısmen olumlu yanıt verdi.

Biden, “Eğer F-15 talep etmediği sürece, bu durumu değerlendirebiliriz. Pentagon’a, eski bir başkan olarak neye ihtiyacı varsa vermelerini söyledim. Eğer talebi bu kategorideyse, sorun yok; yoksa almamalı” şeklinde bir açıklama yaptı.

Askeri Uçak ve Araç İsteği

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, başkanlık yarışında suikast girişimine maruz kalan Cumhuriyetçi aday Trump’ın, “İran tehdidini” gerekçe göstererek seçim sürecinde kullanmak amacıyla askeri uçak ve araç talebinde bulunduğu öne sürüldü. Haberde, Trump’ın seçim kampanyası menajeri Susie Wiles’ın Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe’a gönderdiği e-postalarda, “Trump’ın seçim gezilerinde kullanılmak üzere askeri uçak ve araç” talep ettiği bilgisi verildi.

Washington Post’un haberinde, ABD tarihinde seçim kampanyası sürecinde askeri uçak kullanan herhangi bir adayın bulunmadığı vurgulandı. Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki mitinginde de suikast girişimine uğramış ve saldırıdan kulağından aldığı bir yara ile kurtulmuştu. Trump’a ateş ettiği belirtilen saldırgan ise olay sonrası öldürülmüştü.

Kaynak: Sözcü

Biden, Trump’ın Askeri Destek Talebine Yanıt Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!