1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Futbol Takımı’ndan İzlanda’ya Tarihi Galibiyet

A Milli Futbol Takımı’ndan İzlanda’ya Tarihi Galibiyet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Futbol Takımı’ndan Tarihi Galibiyet

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında, A Milli Futbol Takımı İzlanda’yı deplasmanda 4-2 yenerek, bu ülkede tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. Daha önce İzlanda ile oynadığı 7 deplasman maçının 6’sını kaybeden ve yalnızca bir kez berabere kalan Türkiye, bu sefer sahadan galip ayrılarak önemli bir başarıya imza attı.

Maçta Türkiye’nin gollerini atan oyuncular ise şöyle sıralandı: İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu. Bu galibiyet, milli takımın İzlanda’daki kötü gidişatına son vermiş oldu.

Ancak, milli takımın bir oyuncusu olan Kenan, İzlanda karşılaşmasında gördüğü sarı kartla grup maçlarındaki ikinci sarı kartını alarak cezalı duruma düştü. Bu nedenle Kenan, ay-yıldızlı ekibin Galler ile 16 Kasım’da Kayseri’de oynayacağı mücadelenin kadrosunda yer alamayacak.

Liderlik Sürekliği

A Milli Takım, İzlanda’yı yenerek liderliğini de sürdürdü. Grupta oynadığı 4. maçında 3. galibiyetini elde eden ay-yıldızlı ekip, yenilmezliğini devam ettirdi ve puanını 10’a yükseltti. Bu sonuçla birlikte Türkiye, 8 puanla ikinci sırada bulunan Galler’in önünde zirvedeki yerini korudu. İzlanda ise 4 puanla 3. sırada yer alırken, grubun son sırasında bulunan Karadağ’ın henüz puanı bulunmuyor.

Gruptaki Durum:

  • 1. Türkiye – 10 puan
  • 2. Galler – 8 puan
  • 3. İzlanda – 4 puan
  • 4. Karadağ – 0 puan

Kaynak: Sözcü

A Milli Futbol Takımı’ndan İzlanda’ya Tarihi Galibiyet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!