1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Takım, İzlanda’yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı

A Milli Takım, İzlanda’yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup’ta, A Milli Futbol Takımımız, İzlanda’ya konuk oldu ve nefes kesen bir mücadele sonunda sahadan 4-2’lik zaferle ayrıldı. Bu sonuç, milli takımımızın İzlanda’daki tarihi zaferinin ilkini simgeliyor. Önceki maçında Samsun’da Galler’i 1-0 mağlup ederek moral depolayan millilerimiz, grubun dördüncü karşılaşmasında İzlanda’nın sahasında mücadele etti.

Maça beklenmedik bir golle başlayan ay-yıldızlı takım, 3. dakikada Orri Steinn Oskarsson’un attığı golle 1-0 geriye düştü. Ancak bu şok edici gol, milli takımımızın oyun disiplinini bozmadı. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan milliler, birçok gol pozisyonu bulmasına rağmen ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.

A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı

İkinci yarıya daha etkili bir başlangıç yapan milli takım, 52. dakikada VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı. Ne yazık ki, Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı penaltı vuruşunda topa iki kez dokunması nedeniyle gol geçersiz sayıldı. Bu talihsiz olay, milli takımı demoralize etmedi ve 62. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası dışından çektiği muhteşem şutla durumu 1-1’e getirdi.

A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı

Mücadelenin 66. dakikasında yine VAR uyarısıyla bir penaltı daha kazanan milli takımımızda, Hakan Çalhanoğlu bu kez hata yapmadı ve topu ağlarla buluşturarak durumu 2-1’e taşıdı. İzlanda, 83. dakikada Andri Gudjonsen’in attığı golle eşitliği sağladı. Ancak milli takımımız, 88. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun rakip kaleciye yaptığı baskı sonucu topu kazanarak Arda Güler ile 3-2 öne geçti.

Karşılaşmaya son noktayı koyan isim ise Kerem Aktürkoğlu oldu. 90+5. dakikada ceza sahası dışından uzak köşeye harika bir plase vuruşu gerçekleştiren Kerem, maçın skorunu 4-2 olarak belirledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Türkiye, İzlanda deplasmanından 4-2’lik galibiyetle dönerek bu sahada tarihindeki ilk zaferini elde etmiş oldu. Bu sonuçla millilerimiz, 10 puana ulaşarak gruptaki liderliğini perçinlerken, İzlanda ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

Kaynak: Sözcü

A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı

A Milli Takım, İzlanda’yı 4-2 Geçerek Tarih Yazdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!