1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Takım’da Atakan Karazor’un İlk Daveti ve İzlanda Maçı Değişiklikleri

A Milli Takım’da Atakan Karazor’un İlk Daveti ve İzlanda Maçı Değişiklikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Takım’da Atakan Karazor’un İlk Daveti

A Milli Takım'da Atakan Karazor'un İlk Daveti

A Milli Takım’ın aday kadrosuna ilk kez davet edilen Atakan Karazor, İzlanda maçının kadrosuna girerek önemli bir adım atma fırsatı buldu. Yedekler arasında bulunan Atakan, teknik direktör Vincenzo Montella’nın görev vermesi durumunda, A Milli formayı ilk kez terletecek. Almanya doğumlu olan ve gurbetçi futbolcu olarak dikkat çeken Karazor, Ibiza’da 18 yaşındaki bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla süren davasıyla ilgili tartışmaların merkezinde yer almakta. Ülkemizde kadın cinayetlerinin artış göstermesi ve kadına yönelik şiddetin gündemde olduğu bir dönemde, Atakan Karazor’un milli takıma davet edilmesi oldukça fazla tepki toplamıştı. Gelen olumsuz eleştirilerin ardından, Karadağ maçının kadrosuna alınmayan Karazor için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ‘masumiyet karinesi’ ilkesini örnek göstererek savunma yapmıştı. Almanya’nın Stuttgart takımında forma giyen 28 yaşındaki futbolcu, daha önce alt yaş gruplarında da hiçbir milli takım forması giymemiştir. Orta sahada ön libero mevkisinde görev yapan Karazor, milli takım kampında doğum gününü kutlayarak bu anı da taçlandırdı.

Montella’nın İzlanda Maçı için Üç Değişikliği

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup’un dördüncü maçında İzlanda’ya konuk olan A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde kadrosunda üç önemli değişiklik yaptı. Samsun’da oynanan Karadağ karşılaşmasına göre kadroda revizyona giden İtalyan teknik adam, sakatlıkları bulunan Barış Alper Yılmaz, Mert Müldür ve Yunus Akgün’ün yerlerine ilk 11’de Zeki Çelik, İrfan Can Kahveci ve Kenan Yıldız’a fırsat tanıdı.

Montella’nın sahaya sürdüğü ilk 11 şu şekilde oluştu: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız ve Arda Güler. Yedek kulübesinde ise şu isimler yer aldı: Altay Bayındır, Muhammed Şengezer, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Bertuğ Yıldırım, Eren Elmalı, Semih Kılıçsoy, Emirhan Topçu, Mert Müldür, Ahmed Kutucu, Yunus Akgün ve Atakan Karazor. Aday kadroda bulunan Berke Özer ise maç kadrosuna dahil edilmedi.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Tribünde

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Tribünde

A Milli Takım’ın İzlanda ile deplasmanda oynadığı kritik mücadelede, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da tribünden maçı izleyenler arasında yer aldı. Hacıosmanoğlu’na, A Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.

Taraftarların Destekleri

Laugardalsvöllur Stadı’nda gerçekleştirilen karşılaşmada, az sayıda da olsa Türk taraftarlar tribündeki yerlerini alarak milli takıma destek verdiler. Ay-yıldızlı ekibi deplasmanda yalnız bırakmayan taraftarlar, maç boyunca coşkulu tezahüratlarla takımlarına moral verdiler.

Kaynak: Sözcü

A Milli Takım’da Atakan Karazor’un İlk Daveti ve İzlanda Maçı Değişiklikleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!