1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Başkanlık Seçimleri: Trump’ın Bağışları ve Elon Musk’ın Desteği

ABD Başkanlık Seçimleri: Trump’ın Bağışları ve Elon Musk’ın Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanlık Seçimleri İçin Geri Sayım Başladı

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için geri sayım hızla devam ederken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçim bağışlarında Demokrat rakibi Kamala Harris ile arasındaki farkı kapatmaya çalışıyor. Federal Seçim Komisyonu’nun (FEC) güncel verilerine göre, Amerikalı milyarder Elon Musk, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan dönemde Trump’ın seçim kampanyasına toplamda 75 milyon dolarlık önemli bir bağışta bulundu.

Musk, Trump’a açıktan destek verdiğini birçok kez dile getirmiş ve kısa süre önce Cumhuriyetçi adayın bir seçim mitingine katılarak desteğini bir kez daha vurgulamıştı. Bu durum, Trump’ın yaz dönemindeki bağışlarının artmasında önemli bir rol oynamıştır. Bunun yanı sıra, uzun süredir Trump’a güçlü destek veren Miriam Adelson ve Richard Uihlein gibi Cumhuriyetçi Parti destekçilerinin de bu süreçte Trump’a yaptıkları bağışları artırdığı kaydedilmektedir.

İsrail ile İlişkiler Bağışları Artırdı

İsrail’e olan desteğiyle tanınan Adelson ailesi, 2016-2020 döneminde Trump’ın başkanlık yaptığı süre zarfında, Trump’ın İsrail lehine attığı adımlara önemli katkılarda bulunmuştu. Bu süreçte Adelson ailesinin Trump’a yaptığı bağış miktarı 95 milyon doları buldu. Ayrıca, bir diğer milyarder iş insanı Richard Uihlein de aynı dönemde Trump’ın seçim kampanyasına toplam 50 milyon dolarlık bağışta bulundu.

FEC’in son verilerine göre, Demokrat aday Kamala Harris son üç aylık dönemde toplamda 678 milyon dolar bağış toplarken, Cumhuriyetçi aday Trump ise 310 milyon dolarlık bir bağış toplamıştır.

Kaynak: Sözcü

ABD Başkanlık Seçimleri: Trump’ın Bağışları ve Elon Musk’ın Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!