1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump ve Harris Arasındaki Yarış Eşit Durumda

ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump ve Harris Arasındaki Yarış Eşit Durumda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanlık Seçiminde Son Durum

Son gerçekleştirilen anketler, ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri için heyecanı artırıyor. New York Times (NYT) ve Siena Koleji tarafından yapılan anketlerde, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat rakibi Kamala Harris’in oy oranlarının %48 ile eşit olduğu ortaya çıktı. 5 Kasım’da yapılacak olan 60. başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, bu sonuçlar, iki adayın seçim yarışındaki kıyasıya mücadelesini gözler önüne seriyor.

20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen anket, ülke genelinde 2 bin 516 kayıtlı seçmenle telefonla yapılmıştır. Bu ankette, Trump ve Harris’in oy oranlarının %48 ile aynı çıkması, iki rakip arasındaki çekişmenin ne denli sürdüğünü göstermektedir. Ancak, anketin detaylarına bakıldığında, her iki adayın da farklı konulardaki tercihleri belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır.

  • Trump: Ekonomi konusunda %52 ile önde, göçmen sorununda ise %54 oranıyla rakiplerinin önünde.
  • Harris: Demokrasi kaygıları ile ilgili %51, kürtaj meselesinde ise %55 oranıyla tercih edilen aday konumunda.

Seçimlere iki haftadan az bir süre kalması, iki adayın oy oranlarının eşit çıkması, devam eden seçim kampanyalarında daha da yoğun bir rekabete işaret ediyor. Bu durum, seçim sonuçları üzerinde de çetin tartışmaların yaşanabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ankette ayrıca, başkan adaylarının oy oranlarının eşit olmasına rağmen, iki rakibin kaderinin salıncak eyalet olarak bilinen Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Kuzey Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin‘daki kararsız seçmenler tarafından belirleneceğine dikkat çekilmektedir.

Diğer güncel anketler, Harris’in ülke genelindeki oy oranında kıl payı Cumhuriyetçi rakibi Trump’ın önünde olduğunu gösterirken, Trump’ın ise başkanlık yarışında belirleyici olacak 7 kritik eyalette Demokrat rakibinin az farkla önünde yer aldığı görülmektedir.

Kaynak: Sözcü

ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump ve Harris Arasındaki Yarış Eşit Durumda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!