1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Lübnan’daki Çatışmalara İlişkin Açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Lübnan’daki Çatışmalara İlişkin Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Lübnan Açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Lübnan’da uzun süreli bir İsrail askeri varlığı istemediğini ifade etti. Bu açıklama, İsrail’in Lübnan ordusuna bağlı üç askeri öldürmesi ve bir televizyon kanalına yönelik saldırı düzenlemesi sonrasında geldi. Blinken, Doha’da Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında, “İsrail, Lübnan sınırı boyunca yürüttüğü operasyonlarla, İsrail’e ve halkına yönelik tehditleri ortadan kaldırmaya çalışırken, bu durumun uzun süreli bir askeri seferle sonuçlanmaması gerektiği konusunda son derece netiz” dedi.

Blinken, ayrıca “İsrail, sivil kayıpları önlemek ve Birleşmiş Milletler barış gücü askerleri ya da Lübnan silahlı kuvvetlerini tehlikeye atmamak için gerekli adımları atmalıdır” şeklinde eklemelerde bulundu. İsrail’in Lübnan’ın güney sınırında başlattığı kara harekâtı ve gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda, 2 bin 500’den fazla insan hayatını kaybetti ve beşten fazla köy yerle bir oldu. Bu çatışmalar nedeniyle 1 milyon insan yerinden edildi; Türkiye dahil birçok ülke, vatandaşlarını Lübnan’dan tahliye etmek için harekete geçti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlayacak bir çözüm bulmak amacıyla “yoğun bir şekilde çalıştığını” belirtti.

Kaynak: Sözcü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Lübnan’daki Çatışmalara İlişkin Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!