1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Hazine Bakanlığı, Yapay Zeka ile 4 Milyar Dolarlık Dolandırıcılığı Önledi

ABD Hazine Bakanlığı, Yapay Zeka ile 4 Milyar Dolarlık Dolandırıcılığı Önledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Yapay Zeka ile Dolandırıcılığa Karşı Mücadele

ABD Hazine Bakanlığı, geçen mali yıl içerisinde yapay zeka teknolojilerinin kullanımı sayesinde en az 4 milyar dolarlık dolandırıcılığın engellendiğini duyurdu. Bakanlık, dolandırıcılıkla mücadelede uygulanan yenilikçi yöntemlere dair önemli veriler paylaştı.

Açıklamada, Ekim 2023 ile Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen dolandırıcılık tespit süreçlerinde yapay zeka kullanımının etkisine vurgu yapıldı. Bu süreçler aracılığıyla, toplamda 4 milyar dolardan fazla uygunsuz ve hileli ödemenin önlendiği belirtildi.

  • Çek Dolandırıcılığı: Kurtarılan toplam miktarın yaklaşık 1 milyar doları çek dolandırıcılığına yönelik önlemlerle ilgili.
  • Yüksek Riskli İşlemler: Yaklaşık 2,5 milyar dolar ise yüksek riskli işlemlerin tespit edilmesi ve önlenmesi ile ilgilidir.

Bakanlık, vergi mükelleflerinin parasını etkin bir şekilde yönetme sorumluluğunu ciddiye aldığını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz yıl boyunca, 4 milyar dolardan fazla hileli ve uygunsuz ödemeyi önleme konusunda kayda değer bir ilerleme sağladık. Uygunsuz ödemeleri ve dolandırıcılığı durdurmak için gerekli araçlar, veriler ve uzmanlıkla federal hükümetin diğer kurumlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Sözcü

ABD Hazine Bakanlığı, Yapay Zeka ile 4 Milyar Dolarlık Dolandırıcılığı Önledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!