1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD, İran’a Yaptırımları Genişletti

ABD, İran’a Yaptırımları Genişletti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin İran’a Yaptırımları Genişletildi

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e gerçekleştirdiği saldırıya karşılık olarak ülkenin petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımların genişletildiğini duyurdu. Bu önlemlerle birlikte, İran’ın enerji gelirlerini elde etme yeteneğinin kısıtlanarak, üzerindeki mali yükün artırılması hedefleniyor.

Açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından, ABD’nin yaptırım listesinde bulunan İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve Triliance Petrokimya’nın desteklenmesi amacıyla, İran petrol ve petrokimya ürünlerinin sevkiyatına karıştıkları tespit edilen birden fazla ülkedeki 10 kuruluş ve 17 geminin yaptırım listesine alındığı kaydedildi. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da 6 kuruluş ile 6 gemiyi yaptırım listesine eklediği bildirildi.

İRAN’IN İSRAİL’E YAPTIKLARI SALDIRILAR

İran, 1 Ekim Salı akşamı, İsrail’e yaklaşık 180 balistik füze fırlatmıştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırının İran’ın ulusal güvenliğine yönelik tehditler oluşturan İsrail’e karşı gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına bir yanıt olarak yapıldığı vurgulandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısını “büyük bir hata” olarak nitelendirirken, İran’ın bu eyleminin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını ifade etti. Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı sonrası yeni yaptırımlar dahil olmak üzere, verilecek karşılıkların neler olabileceğini G7 liderleriyle görüştüğünü açıkladı.

Kaynak: Sözcü

ABD, İran’a Yaptırımları Genişletti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!