1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, Rusya’ya Yaptırımlar: İHA Motorları Üreticileri Hedef Alındı

ABD, Rusya’ya Yaptırımlar: İHA Motorları Üreticileri Hedef Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den Rusya’ya Yaptırımlar: İHA Motorları Üreticilerine Hedef

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’da kullandığı ve bir Rus şirketi tarafından geliştirilen “Garpiya” adlı uzun menzilli insansız hava araçlarının (İHA) motorlarını üreten Xiamen Limbach Aircraft Engine Co. ve bu İHA’ların sevkiyatında rol oynayan Redlepus Vector Industry isimli firmalara yaptırım uygulanacağını duyurdu. Bu İHA’ların, Ukrayna’nın kritik altyapısını tahrip ettiği ve “kitlesel kayıplara” neden olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, bu İHA’ların Çin’de üretildiği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, saldırı İHA’larını geliştiren bir Rus şirketi ile onun genel müdürüne de yaptırım uygulanacağı bilgisi verildi.

Ticaretin Şeffaflığı ve Dürüstlüğü

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “ABD daha önce Rusya’nın askeri-endüstriyel üssüne kritik girdiler sağlayan Çin merkezli kuruluşlara yaptırım uygulamış olsa da, bu yaptırımlar, Rus firmalarıyla ortaklaşa komple silah sistemleri geliştiren ve üreten Çinli kuruluşlara uygulanan ilk yaptırımlardır.” ifadesini kullandı.

Bu açıklamaların ardından, Çin’in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu, ABD’nin suçlamalarının asılsız olduğunu belirtti. Liu, Çin’in Rusya ile yaptığı ticaretin “açık ve dürüst” olduğunu, ayrıca bu ticaretin Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kuralları ile tam uyumlu olduğunu ifade etti. Liu, ABD’nin “yasa dışı ve haksız tek taraflı yaptırımlarına” karşı çıktıklarını ve ABD’nin bu konudaki tutumunun “son derece ikiyüzlü ve sorumsuzca” olduğunu vurguladı.

Kaynak: Sözcü

ABD, Rusya’ya Yaptırımlar: İHA Motorları Üreticileri Hedef Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!