1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, Yemen’deki Husi Hedeflerine Hava Saldırısı Düzenledi

ABD, Yemen’deki Husi Hedeflerine Hava Saldırısı Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, ABD’nin Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde beş yeraltı mühimmat deposuna yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Austin, yaptığı açıklamada, “ABD kuvvetleri, Hüsilere ait çeşitli silahlar ve bu silahların bileşenlerini barındıran birden fazla yeraltı tesisini hedef aldı. Husiler, bu silahları sivil hedefleri ve araçları vurmak amacıyla kullanıyordu” ifadelerini kullandı. Ayrıca, ABD Merkez Komutanlığı, saldırı sırasında B2 Spirit bombardıman uçağının kullanıldığını belirtti. Bu uçaklar, 2017’den bu yana kullanılmamıştı ve 100 metreden derin sığınakları yok edebilen 1 tonluk sığınak yok edici bombalar taşıyabiliyor.

ABD’nin GBU-57 Bombaları ile Etkili Vuruşlar

ABD, GBU-57 bombaları sayesinde yüz metrenin altında bulunan depo ve üretim tesislerini etkili bir şekilde imha edebiliyor.

Operasyonlar Devam Ediyor

ABD, Yemen'deki Husi Hedeflerine Hava Saldırısı Düzenledi

Gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda, bölgedeki havaalanlarında büyük patlamalar yaşandı. ABD güçleri, son haftalarda Yemenli Husilerin tesislerine toplamda 15 ayrı saldırı düzenlemişti. Husiler, bu saldırılara karşılık vererek ticari gemileri hedef almışlardı. İran destekli Husiler, Filistin’i desteklediklerini ve Hamas ile işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, İsrail’in saldırıları durana kadar Kızıldeniz’i dünya ticareti için kullanılamaz bir hale getirmeyi planladıklarını ifade ettiler.

ABD, Yemen'deki Husi Hedeflerine Hava Saldırısı Düzenledi

ABD Merkez Komutanlığı, Kızıldeniz’deki gemilerin güvenliğinden sorumlu olarak, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen operasyonların ardından ortaya çıkan hasarın tespit çalışamalarına devam edildiğini bildirdi.

Kaynak: Sözcü

ABD, Yemen’deki Husi Hedeflerine Hava Saldırısı Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!