1. Haberler
  2. Spor
  3. Acun Ilıcalı’dan Galatasaray Maçına Dair Eleştiriler

Acun Ilıcalı’dan Galatasaray Maçına Dair Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acun Ilıcalı’dan Açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Galatasaray’ın Alanyaspor ile oynadığı maça ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, “Yaşananlarla ilgili somut bir şekilde konuşmak istiyorum. ‘Lisedeki kopya anıma girmeyin, beni karalamayın’ dedim. Şahsi olarak beni karalasan ne olur? Cevap alamadık. Üzülerek söylüyorum ki, üç gün geçmeden haklı çıktım. Bir takımın anlamsız avantajlar elde ettiğini ifade ettim. Daha dün bir takıma 10. dakikada kırmızı kart verilmedi. Ben zaten bunu anlattım! Dries Mertens’in pozisyonu da bunun bir örneği” şeklinde konuştu.

Acun Ilıcalı, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

  • Hakem ve Gözlemci Yapısı: “İçeri yerleşmiş bir hakem ve gözlemci var! TFF Başkanı veya MHK Başkanı’ndan bahsetmiyorum. TFF Başkanı, VAR’da hata olduğunda gerekeni yapacağını söyledi. Neler yapacaklarını bekliyoruz.”
  • İngiltere ile Karşılaştırma: “İngiltere’nin MHK Başkanı ile görüştüm. Bu hakemleri nasıl seçtiklerini sordum. Cevapları, ‘Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikameti, ailesinde veya yakınlarında bir takım taraftarı var mı? Bunları soruyoruz ve buna göre maç veriyoruz’ oldu. Türkiye’de böyle bir sistem yok. Hakemlerin hepsiyle alakalı bir şey demiyorum. Etkilenmeyen hakemler vardır, ama bir takım tutan birinin o takım hakkında doğru karar verebilmesi mümkün mü?”
  • Güven Yüzdesi: “TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na neden güvendiğimizi anlatayım. Hakemler, gözlemciler, VAR’daki hakem… Bilmiyorum kim! Başkan geldiğinde VAR’da hata yapanları gördüğünü söyledi. Ben polis değilim, müfettiş de değilim! Sebebinden bana ne! Somut bir şey ortaya koyuyorum! Bir adamın yüzüne dirseği koyduğunda kart yok! Burada garip bir şeyler olduğunu söylüyorum ve bir hafta sonra bu durum yaşanıyor.”
  • TFF ile İlişkiler: “Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF’ye saldırmamızı istiyorlar, ya da TFF Başkanı’nı sabote ediyorlar! Bir şeyler yapıyorlar! Biz bu yapıyı vura vura indireceğiz.”
  • İngiltere’deki Sistem: “İngiltere’deki sistemin Türkiye’de de uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Ahmet Çakar hakemliğinde etkilenmedi diye, bugünkü hakemlerin etkilenmeme durumu yok! Peki İngilizler geri zekalı mı? Tuttuğu takımın maçına o hakemi vermiyorlar. Avrupa’da bu yapılıyorsa, biz de yapmalıyız!”

Acun Ilıcalı’dan Galatasaray Maçına Dair Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!