1. Haberler
  2. Spor
  3. Acun Ilıcalı’dan Hakemler Üzerine Sert Eleştiriler

Acun Ilıcalı’dan Hakemler Üzerine Sert Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Galatasaray ile oynanan maçlarda hakemlerin verdiği kararlara dikkat çekerek suskunluğunu bozdu. Ilıcalı, sarı-kırmızılı takımın iç sahada kırmızı kart görmemesi ve maç sonlarına eklenen süreler konusunda sert eleştirilerde bulundu.

Özellikle Galatasaray’ın Alanyaspor ile oynadığı maça vurgu yapan Acun Ilıcalı, “Yaşananlarla ilgili somut konuşmayı tercih ettim. ‘Lisedeki kopya anıma girmeyin, beni karalamayın’ dedim. Şahsi olarak beni karalamanızın hiç bir önemi yok. Ancak, bu konularda cevap alamadık ve üç gün geçmeden haklı çıktım. Bir takımın anlamsız avantajlar elde ettiğini söyledim. Daha dün bir takıma 10’uncu dakikada kırmızı kart verilmedi. Ben zaten bunu dile getirmiştim! Dries Mertens’in pozisyonu da buna örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçeri yerleşmiş hakem ve gözlemci var! TFF Başkanı veya MHK Başkanı’nı kastetmiyorum. TFF Başkanı, VAR’da hata olduğunda gerekeni yapacağını söyledi. Neler yapacaklarını görmek için bekliyoruz.”

İngiltere’nin MHK Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de paylaşan Ilıcalı, “İngiltere’nin MHK Başkanı’nı aradım ve hakemleri nasıl seçtiklerini sordum. Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikametini ve ailesinde yakınlarda bir takım taraftarı olup olmadığını soruyoruz, buna göre atama yapıyoruz’ dedi. Türkiye’de böyle bir sistem yok. Hakemlerin hepsi için genelleme yapmıyorum, etkilenmeyen hakemler de olabilir. Ancak, bir takım tutan bir kişinin, o takım hakkında doğru karar verebilir mi? Eğer hakemler yüzde 100 doğru karar veriyorlarsa, o zaman Avrupa maçlarına yerel hakemleri versinler! Ama veriyorlar mı?” şeklinde konuştu.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na güvendiklerini vurgulayan Acun Ilıcalı, “İbrahim Hacıosmanoğlu’na neden güvendiğimizi anlatmak istiyorum. Hakemler, gözlemciler ve VAR’daki hakemler hakkında bilgim yok! Başkan geldiğinde VAR’da hata yapanları gördüğünü söyledi. Ben polis değilim, müfettiş değilim! Beni ilgilendiren bir şey değil! Somut bir şey ortaya koyuyorum. Bir oyuncunun yüzüne dirsek atılıyor, ancak kart verilmiyor! Burada garip bir durum olduğunu düşünüyorum ve bir hafta sonra aynı şeyler yaşanıyor.” dedi.

Acun Ilıcalı, ayrıca “Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF’ye saldırmamızı istiyor ya da TFF Başkanı’nı sabote ediyorlar! Bir şeyler yapıyorlar! Bu yapıyı vura vura indireceğiz.” diyerek, İngiltere’deki sistemin Türkiye’de de uygulanması gerektiğini savundu.

Maçların sonlarındaki uzatmalara dikkat çeken Ilıcalı, “17 dakika duran bir maçta, bunun 10 dakikası VAR’dan durmuşken, sen maça sadece 6 dakika uzatma veriyorsun! Bunun adı ne? Neden Fenerbahçe’ye böyle bir uygulama olmuyor? 15 dakika boyunca oyun duruyor, hakem de 5 dakikada maçı bitirmek istiyor! Fenerbahçe maçlarında ne zaman fahiş bir hata oldu?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Kasımpaşa ile oynanan maça da değinen Ilıcalı, “40 metreden gelen bir topun oyuncunun eline çarpıp çarpmadığını sorguladık. Aytaç Kara’yı maçtan sonra aradım ve topun eline çarptığını söyledi. Kasımpaşa maçı, ortaya koyabileceğimiz tek maç. Onda da top eline çarpmış! Biz bu maçta haksız puan almadık. Aytaç zaten Fenerbahçeli değil. Hakemlerle kazandığımız maçı dinleyin, hayatta böyle fıkra duyamazsınız! Penaltımız verilmedi, ancak 90’ıncı dakikada 40 metreden gelen topa ‘sen neden müdahale etmedin?’ deniyor! ‘Fenerbahçe lehine hiç hata yapılmadı’ demiyorum.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bir başka maça da dikkat çeken Acun Ilıcalı, “Mauro Icardi’nin Kadıköy’deki maçta görüntüsü yok. Yüzde sert bir darbe görüntüsünü verin, ben de ikna olacağım! VAR müdahale edemiyor çünkü elinde yeterli açı yok. VAR’ın müdahale etmesi yanlış. Bu pozisyonun şiddetiyle ilgili kimse kesin bir görüş belirleyemez. Icardi kendini mi attı, Djiku çok mu sert vurdu? Penaltı da olabilir.” dedi.

“BU SİSTEM İŞTE”

Acun Ilıcalı, hakemlik yapısındaki ‘sistem’ yorumunu şu şekilde sürdürdü: “Kasımpaşa maçının VAR hakemi Erkan Engin, 60 gün sonra yeni bir maça atandı. Galatasaray’ın Antalyaspor maçındaki VAR hakemi ise 20 gün sonra maç aldı. İşte bu sistem! Başkanımız, MHK Başkanı’nın sunumunu beğenmiş. Oradan saldıranlar var. Ben toplantıda yoktum. Hakemlerle ilgili yapacaklarını söylemiş. Sunumu beğendik ama uygulama bölümünde hata olursa, ‘Siz sunumu beğendiniz’ mi diyeceksiniz? TFF Başkanı’na güveniyoruz, adım adım dibi kazınacak. Renktaşlık benim için, siz başka şeyler söylediniz. Sebebini bilmediğimiz bir yapı faaliyet gösteriyor ve dibini kazıyacağız. Vura vura indireceğiz, bana çok güzel geldi.” dedi.

Beşiktaş’ın da benzer şikayetleri olduğunu belirten Ilıcalı, “Galatasaray maçında verilen uzatma süresini eleştirdi. ‘Galatasaray maçında bu hafta 5 dakika uzatma verildi, ancak 2 dakika uzatma oynandı. Galatasaray, 1 dakika 40 saniye oyuncu değiştirdi. Galatasaray’ın bir hafta önceki maçında durum berabereyken uzatma devam ediyor, bu hafta öndeyken uzatma oynanmıyor.'” dedi.

Acun Ilıcalı, “Şampiyon Galatasaray kullanıcı adıyla toplantıya katılıyorsan, objektif bir maç yönetemezsin. Senin verdiğin kararlara inanmıyorum! Neden insanlar Ahmet Çakar’ın hangi takımlı olduğunu sorgulamıyor? Demek ki sizde bir sıkıntı yokmuş. Burada sıkıntı var. İngiltere ve Almanya’da tuttuğu takımın maçını yönetemeyen hakemler, burada da aynı şekilde yönetmeli. Ben onlara bizde böyle olmadığını söyledim, şaşırdılar.” dedi.

Yabancı hakem çağrısında bulunan Acun Ilıcalı, “Madem bizde tuttuğu takımın maçına o hakemi atama durumu yok, o zaman çare yabancı hakem! Problemin yüzde 90’ı hakemlerden kaynaklanıyor. Gerilimin sebebi hakemler! Avrupa’nın iyisini getirelim. Yunanistan’da bu hafta Alman hakem vardı.” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında konuşan Acun Ilıcalı, “TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemlerle ilgili olumlu görüşler bildiriyor. Hakemlerle ilgili sorunların çözüleceğini söylüyor. Bizim aleyhimize de hata olsun ama bu hatalar adil olmalı.” diyerek Galatasaray’ın da hakkının yenmemesi gerektiğini vurguladı.

Acun Ilıcalı, “Ekim ayının başındayız. Bu meseleyi çözeceksek, bize ve TFF’ye süre versinler. Niye olduğunu, neden olduğunu bilmediğimiz birçok saçma durum yaşanıyor. Önemli olan Türk futbolunun huzura kavuşması. Benim dediğim olursa, yarın huzur olur. Galatasaray’ın hakkı yenmesin, ben bunu istemem.” dedi.

Sivasspor ile oynanan maça da vurgu yapan Ilıcalı, “Sivasspor maçında şampiyonluğu kaybettik, bir şey dedik mi? Yabancı hakem istedik, yabancı VAR geldi ve hata yaptı. Biz de sorgulamadık. ‘Talimat aldı’ demedik. Orada komik bir durum da var. Orta hakem, VAR’a uymak zorunda değil. Orta hakem, hakem olsa vermez. Yine Türk hakemin eline kaldık, çat diye penaltıyı verip devam etmiş. Ülke olarak güzel insanlarız ama büyük takım tutma durumu nedeniyle bunlar yaşanıyor.” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın iç sahada iki yıldır kırmızı kart görmediğine dikkat çeken Acun Ilıcalı, “Yabancı hakemlerle zorlanan, kırmızı kart gören takım biz değiliz! Galatasaray’ın iç sahada en son kırmızı kart gördüğü maçı hatırlıyor musunuz? Hatırlayamazsınız çünkü öyle bir maç yok! İki yıldır Galatasaray iç sahada kırmızı kart görmedi. Avrupa’da 9 maçta 5 kırmızı kart görmüşler.” dedi.

Sistemin çöktüğünü vurgulayan Acun Ilıcalı, “Bardak taştı, bu sistem çökmüştür! Galatasaray yabancı hakem mi istiyor? Bu çok iyiydi. ‘Galatasaray istiyor, istemiyor’ kısmını çok fazla konuşmayalım.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Metin Öztürk’ün açıklamalarına cevap veren Acun Ilıcalı, “Metin Öztürk’ü tanımıyorum. Kendisine dair bir şey de bulamadım. Burada Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı hakkında konuştu. Konuşmanın neresinden bakarsanız bakın, midemi bulandırdı. Beni aşağılamaya çalışıyor, iki cümleyi bir araya getiremiyor. Neye güvenerek yukarıdan konuştu, anlamış değilim. Sonra da ‘Sakinlik istiyoruz’ diyor. Dursun Özbek’in bu konuda kendisiyle görüşeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe’yi temsil ettiğim için hakkında konuşmayacağım.” dedi.

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi’nin soyunma odasında Ali Koç forması giymesini eleştiren Acun Ilıcalı, “Galatasaray’ın bir futbolcusunun Fenerbahçe Başkanı’na forma giyerek mesaj göndermesi, saygı çerçevesini yıkan bir davranıştır. Galatasaray’ın futbolcusunun, Fenerbahçe Başkanı ile dalga geçmesi saygısızlıktır. Buna izin verirseniz, yarın biz de futbolcularımızı tutamayız.” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Acun Ilıcalı’dan Hakemler Üzerine Sert Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!