1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana Bölge İdare Mahkemesi’nden Depremde İhmali Olan Kamu Görevlisine Soruşturma İzni

Adana Bölge İdare Mahkemesi’nden Depremde İhmali Olan Kamu Görevlisine Soruşturma İzni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Bölge İdare Mahkemesi’nden Önemli Karar

Adana Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda yıkılan İhsan Bayram Sitesi C Blok ile ilgili olarak, 82 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle bir belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen Seyhan Kaymakamlığı’nın kararını iptal etti. Mahkeme, soruşturma izni verilmesine karar verdi.

İhsan Bayram Sitesi’nde yaşamını kaybedenlerin yakınları, mahkeme sonrası yaptıkları açıklamada, “İhmali olan ve işini gerektiği gibi yapmayan kamu görevlileri bunun hesabını verecekler. Depremde kaybettiğimiz sevdiklerimiz için son nefesimize kadar mücadele etmeye ve unutturmamaya yemin ettik. Adana’da işini hakkıyla yapan kıymetli hakimler, iyi ki varsınız” ifadelerini kullandılar.

82 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adana’nın Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki İhsan Bayram Sitesi C Blok’un yıkılmasıyla 82 kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 kişinin yaralanmasına neden oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, bu olayla ilgili olarak bir kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Ancak, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci imzalı kararla, Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim Erdoğan hakkında soruşturma izni verilmedi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Soruşturma izni verilmemesi kararına karşı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve İhsan Bayram Sitesi C Blok’ta yaşamını yitirenlerin yakınları, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na başvurarak kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesini talep ettiler. Mahkeme, itirazları değerlendirerek Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim Erdoğan hakkında soruşturma izni verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı: “Ön inceleme raporu ve eki belgelerin incelenmesinden; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu Huzurevleri Mahallesi 77201 Sokak No:1213 Çukurova/Adana’da meydana gelen olayda, ilgili yapı ile ilgili alınan ön bilirkişi raporunda, hakkında soruşturma izni talep edilen belediye görevlilerinin sorumluluğunun bulunduğu tespit edilmiştir. Bu duruma göre, ilgililere isnat edilen fiilin, Cumhuriyet savcılığı tarafından yapılacak soruşturmaya konu olacak nitelikte olduğu anlaşılmaktadır.”

“ADANA’DA İŞİNİ HAKKIYLA YAPAN HAKİMLER İYİ Kİ VARSINIZ”

İhsan Bayram Sitesi C Blok’ta hayatını kaybedenlerin yakınları, yaptıkları açıklamada, “Seyhan Kaymakamlığı, kamu görevlileri hakkında soruşturma izni vermediği için Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmiştik. Çok şükür itirazımız kabul edildi. İhmali olan, işini yapmayan kamu görevlileri bunun hesabını verecekler. Depremde kaybettiğimiz sevdiklerimiz için son nefesimize kadar mücadele etmeye ve unutturmamaya yemin ettik. Adana’da işini hakkıyla yapan kıymetli hakimler, iyi ki varsınız. Yargıya güvenin bitmek üzere olduğu şu günlerde işini yapan insanları görmek, ülkemiz adına umut veriyor. Diğer davalara emsal olması dileğiyle…” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Adana Bölge İdare Mahkemesi’nden Depremde İhmali Olan Kamu Görevlisine Soruşturma İzni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!