1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana Tabip Odası Başkanı’ndan Yenidoğan Skandalına Sert Tepki

Adana Tabip Odası Başkanı’ndan Yenidoğan Skandalına Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Tabip Odası Başkanı’ndan Yenidoğan Skandalına Tepki

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Yenidoğan skandalı, sağlıkta ticarileşmenin korkunç bir sonucudur. Çözüm; herkesin eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alabileceği ‘Kamucu Sağlık Sistemi’ndedir” dedi.

“Olayın Takipçisiyiz”

İstanbul’da çok sayıda bebeğin, aralarında hekimler ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu bir çetenin tıbbi gereklilik olmaksızın anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirildiğine dair vahim haberlerin kamuoyunda yankı bulmasının ardından Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz bir açıklama yaptı. Polatöz, “Bu olayda, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ve ailelerden haksız gelir elde edilmesinin yanı sıra, bazı bebeklerin yoğun bakım sürecinde hayatını kaybettiği bilgisi Adana Tabip Odası Yönetimi olarak bizleri derinden sarsmıştır. Adana Tabip Odası olarak, Türk Tabipleri Birliği ve yetkili oda olan İstanbul Tabip Odası’nın konuyla ilgili başlattığı incelemeleri titizlikle takip etmekteyiz. Bu sürecin hızlı, şeffaf ve etkili bir şekilde yürütülmesi gerektiğini kamuoyuna duyururuz.”

“Sistem İnsanlık Dışı Uygulamaların Önünü Açtı”

Yenidoğan olayının Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık sistemimizde yarattığı yıkıcı etkilere bir örnek olduğunu vurgulayan Başkan Uzm. Dr. Polatöz, şu ifadeleri kullandı:

  • Olayın ayrıntıları, hekimlik mesleğinin etik değerlerini ve insanlık onurunu ayaklar altına alacak boyutta olup, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği aşikardır.
  • Özünde yıllardır uyardığımız üzere, sağlığı piyasa koşullarına teslim eden, hastaneleri ticarethane, hastaları ise müşteri olarak gören bu sistem, halk sağlığını tehlikeye atmaktadır.
  • Niteliğe değil, niceliğe önem veren bu anlayış, sağlık sistemimizi çürütmüş ve insanlık dışı uygulamaların önünü açmıştır.

Adana Tabip Odası Yönetimi olarak, Sağlık Bakanlığı’nı halk sağlığına ve hekimlik değerlerine zarar veren bu politikaları terk etmeye çağırıyoruz.

“Eşit, Ulaşılabilir, Ücretsiz ve Nitelikli Sağlık Hizmeti Şart”

  • Sağlık sistemi, herkesin eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alabileceği, koruyucu hekimliğin ve birinci basamağın güçlendirildiği bir yapıya kavuşturulmalıdır.
  • Sağlık çalışanlarının güvenli ve güvenceli koşullarda çalıştığı, verilen hizmetin sayısının değil, niteliğinin değerlendirildiği bir sistem hayata geçirilmelidir.
  • Bu doğrultuda, ülkemizin maddi ve insan kaynaklarının bunu sağlayabilecek kapasitede olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kaynak: Sözcü

Adana Tabip Odası Başkanı’ndan Yenidoğan Skandalına Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!