1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahlat’ta Boşanma Anlaşmazlığı Sebebiyle Şiddet Olayı

Ahlat’ta Boşanma Anlaşmazlığı Sebebiyle Şiddet Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayın Detayları

Olay, 7 Ekim 2024 tarihinde Ahlat ilçesinin Erzikan Mahallesi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 10 yıl boyunca evli kalan Ö.G. ve E.K., şiddetli geçimsizlik nedeniyle 8 ay önce boşanma kararı almıştı. Ancak, düğünlerinde takılan altınların paylaşımı üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle E.K., iki gün önce eski eşinin annesiyle birlikte yaşadığı eve gitme kararı aldı. Burada çıkan tartışma sonucu, 1 çocuk annesi olan Ö.G. ve annesi S.G., E.K.’den şiddet gördü.

Olayın ardından, ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, burnunda kanama olan S.G.’yi yerde yatar vaziyette buldu. S.G. ve annesi Ö.G. sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi. Olay sonrasında, polis merkezine giden E.K., düğünde takılan altınların paylaşımı nedeniyle gittiği evde eski eşinin ve annesinin saldırısına uğradığını belirterek şikayette bulundu. E.K., basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir raporunun ardından ‘Kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlamasıyla ifadesi alınarak, savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Ö.G. ve annesi S.G. için de polis, ‘Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararı’ aldı.

Emniyet Açıklama Yaptı

Olayla ilgili Ahlat Emniyet Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“07.10.2024 tarihinde 112 Çağrı hattından gelen Aile İçi Darp-Cebir ihbarı üzerine, Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde Erkizan Mahallesi’nde bulunan adrese intikal etmiştir. Burada S.G. isimli kadının yatar vaziyette olduğu ve burun kısmından kan geldiği görülmüş, Ö.G. isimli kadının ise 112 ekipleri tarafından ayakta tedavisinin yapıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahısların E.K. isimli şahıs tarafından darbedildiği, E.K. isimli şahsın Ö.G. isimli şahsın eski eşi olduğu ve aralarındaki boşanma işlemlerinin 8 ay önce gerçekleştiği anlaşılmıştır.

S.G. ve Ö.G. isimli şahıslar, 112 aracılığıyla Ahlat Devlet Hastanesi’ne, ardından Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş; yapılan tetkikler sonucunda sağlık durumlarının hayati tehlike taşımadığı ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilir raporu alarak taburcu edildikleri öğrenilmiştir. Müşteki-şüpheli E.K. isimli şahıs, eski eşi Ö.G. ve eski kayınvalidesi S.G. tarafından darbedildiği iddiasıyla polis merkezi amirliğine başvurmuş, E.K. isimli şahsın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir raporu almasının ardından ‘Kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlamalarından ifadesi alınarak, savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirilmiştir.

E.K. ve S.G. isimli şahısların 08.10.2024 tarihinde ifadeleri alınmış, olayın düğünlerinde takılan altınların paylaşımına dayandığı bilgisi edinilmiştir. Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmaları üzerine, Ö.G. ve S.G. isimli kadın şahıslara ‘Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararı’ verilmiştir.”

Ahlat’ta Boşanma Anlaşmazlığı Sebebiyle Şiddet Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!