1. Haberler
  2. Spor
  3. Ahmet Nur Çebi’den Beşiktaş’ın Mali Durumu Üzerine Açıklamalar

Ahmet Nur Çebi’den Beşiktaş’ın Mali Durumu Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Nur Çebi’den Çarpıcı Açıklamalar

Eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendi döneminde kulübün borcunu 200 milyon dolar azaltmayı başardığını iddia ederek, mevcut başkan Hasan Arat yönetiminin bu borcu 100 milyon dolar artırdığını öne sürdü. Bu açıklamalar, ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yapıldı. Toplantıda, 1 Haziran 2023 ile 3 Aralık 2023 arasındaki dönem için ibra oylaması gerçekleştirilecek.

Çebi, mevcut başkan Hasan Arat’ın eleştirilerine karşılık vererek, salondaki birçok üyenin tepkisini ve protestosunu da dikkate aldı. Bu bağlamda, Çebi’nin şu ifadeleri dikkat çekti:

‘HESAP VERMEK İÇİN GELDİM’

Görevden ayrıldıktan sonra kamuoyuna hiçbir açıklama yapmadığını belirten Çebi, “Sadece mali genel kurula hesap vermek için geldim. Beşiktaş’ın son 25-30 yılındaki en önemli durumlardan biri bu. Ben buraya gelmeye devam edeceğim, o merdivenlerden de inmeye devam edeceğim. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz, kimse ‘Yuh’ diyemez ve sosyal medyadan küfür ettirilemez.” ifadelerini kullandı.

Veremeyeceği bir hesabı olmadığını vurgulayan Çebi, “Ben hiçbir şeye cevap veremeyecek bir adam değilim. Beşiktaş’ta ne çaldım ne çaldırdım.” şeklinde konuştu.

‘BORCU 200 MİLYON DOLAR AŞAĞI İNDİREREK GİTTİM’

Ahmet Nur Çebi, 2019 yılında göreve geldiğinde kulübün mali durumunun oldukça zor olduğunu hatırlatarak, “Dört yıl önce ben göreve geldiğimde kulübün borcu 3 milyar liraydı ve karşılığı 582 milyon dolardı. Ben bırakırken borç 8,4 milyar liraya, karşılığı ise 288 milyon dolara düştü. Yani borcu 200 milyon dolar aşağı indirerek ayrıldım. Ancak şu anda kulübün borcu 13,3 milyar lira, karşılığı ise 386 milyon dolar. Dört yıl boyunca 200 milyon dolar aşağı çektiğim borcu yeni gelen yönetim, sadece 6 ayda 100 milyon dolar artırdı.” dedi.

Genel kurula hesap vermeye geldiğini vurgulayan Çebi, “Ben burada hesabı size vermek için geldim, kaçmadım. Beşiktaş ne zaman benden bir yardım isterse, hemen koşar gelir ve elimden geleni yaparım. Beşiktaş’a verdiklerim, yaptıklarım ortada. Takdir genel kurulundur. Ben hesabımı verdim ve her zaman da vermeye hazırım.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sık sık sözleri kesilen ve salondan tepki gören Ahmet Nur Çebi, kürsüden ayrılırken yuhalandı.

Kaynak: Sözcü

Ahmet Nur Çebi’den Beşiktaş’ın Mali Durumu Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!