1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti Hozat İlçe Kongresi’nde Gerginlik ve Usulsüzlük İddiaları

AK Parti Hozat İlçe Kongresi’nde Gerginlik ve Usulsüzlük İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Hozat İlçe Kongresi’nde Gergin Anlar

AK Parti’nin 8. Büyük Olağan Kongresi’ne hazırlık süreci kapsamında ilçe kongreleri hız kazandı. Bu çerçevede, Tunceli’nin Hozat ilçesinde düzenlenen ilçe kongresinde, Ali Haydar Tuncel ve Turgay Genç’in başkanlık için aday olduğu bildirildi. Ancak, Turgay Genç’in başkan adaylığı divan kurulu tarafından kabul edilmedi. Toplamda 65 delegenin oy kullandığı kongrede, tek adaylı bir seçim gerçekleştirilerek Ali Haydar Tuncel, ilçe başkanı olarak seçildi. Kongredeki usulsüzlük iddiaları üzerine, olaya itiraz etmek için mahkemeye başvurulacağı öğrenildi.

Kongrede Disipline Sevk Edildiğimizi Öğrendik

Kongreye ilişkin açıklamalarda bulunan Hozat Belediyesi AK Parti meclis üyesi Remziye Aslan, önceden sebepsiz yere disipline sevk edildiklerini kongrede öğrendiklerini ifade ederek şu şekilde konuştu:

  • Pazar günü yapılan ilçe olağan kongremizde Ali Haydar Tuncel ve Turgay Genç aday oldu. Ancak, Ali Haydar Tuncel’in genel merkez tarafından aday olarak belirlendiği ortaya çıktı. İki adaylı bir seçime gidilmesi gerekirken, Turgay Genç’in adaylığı kabul edilmedi.
  • Kongreyi yöneten koordinatör Halit Çokan, Turgay Genç’in adaylığının kabul edilmeyeceğini ve daha önce disiplin kuruluna sevk edildiğimizi belirtti. Ancak kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildi. Bu açıklama, bizleri hem rencide etti hem de haksız bir muamele olarak görüyoruz.
  • Turgay Genç’in adaylığı kabul edilmediği için avukatı, bu duruma itiraz etti. Ancak koordinatör Halit bey, avukata ‘burası hukuk bürosu değil, gidin avukatlığınızı başka yerde yapın’ şeklinde cevap verdi. Bu durum, sanki bir çocuk azarlanıyormuşçasına, avukat beyi küçümseyen bir tavırla gerçekleşti ve seslerin duyulmaması için müzik açıldı.

Haksızlıkları Konuşmak Hakkımız

AK Parti İl Başkanı Bülent Sümer’in kongrede açıkça Ali Haydar Tuncel’i desteklediğini belirten Aslan, “İl Başkanımız Bülent Sümer, salonda ‘benim adayım Ali Haydar Tuncel’dir, ben onu destekliyorum’ dedi. Ardından, apar topar seçime geçildi ve Ali Haydar Tuncel tek aday olarak seçildi. İl başkanı çıkarken de bana ‘sen partilisin, konuşamazsın, sus’ dedi. Ben belediye encümeniyim, beni halk seçmiş, dolayısıyla beni susturamazsınız. Tabi ki orada müdahil olacağız ve insanların haklarını savunacağız. Bu şekilde hepimizi tehdit etti. Bizim partimizle hiçbir sorunumuz yok, yıllardır bu partide çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Ancak parti içerisinde yapılan haksızlıkları konuşmak, bizim en doğal hakkımızdır” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Sözcü

AK Parti Hozat İlçe Kongresi’nde Gerginlik ve Usulsüzlük İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!