1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AK Parti’den Kredi Kartı Kullanıcılarına Tepkilerle İlgili Açıklama

AK Parti’den Kredi Kartı Kullanıcılarına Tepkilerle İlgili Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’den Kredi Kartı Kullanıcılarına Yönelik Tepkilere Cevap

AK Parti, kredi kartı kullanıcılarından alınması planlanan 750 lira tutarındaki katılım payı ile ilgili gelen yoğun tepkileri dikkate alarak, bu düzenlemenin yeniden gözden geçirileceğini duyurdu. Savunma sanayii harcamalarına kaynak yaratmak amacıyla önerilen kredi kartı kesintisi, kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu İçin Önerilen Vergi Tartışma Yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan yasa teklifi, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) aktarılmak üzere kredi kartları, tapu ve araç alım-satım işlemleri gibi birçok alanda katılım payı alınmasını öngörüyor. Özellikle, kredi kartı kullanıcıları arasında en fazla tepki, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kartlardan yıllık 750 lira katılım payı kesilmesi maddesine geldi.

Kredi Kartı Kullanıcıları Bankaları Aradı, Limitler Düşürülmek İstendi

Kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzerinde olan birçok kullanıcı, yeni düzenlemeden olumsuz etkilenmemek için kart limitlerini düşürme yoluna gitmeye başladı. AK Parti, bu durumu dikkatle izleyerek, düzenlemeyi yeniden ele almayı planlıyor. AK Parti kaynakları, “Türkiye’de şu anda 126 milyon 450 bin adet kredi kartı bulunuyor. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin lira ve üzeri. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kez alınacak bu katılım payı, ayda yaklaşık 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayi harcamaları oldukça yüksek. Ancak, kamuoyundan gelen tepkileri de göz önünde bulunduruyoruz. Belki limit sınırının artırılması gibi yeni bir değerlendirme yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Yeni Düzenleme 1 Ocak 2025’te Yürürlüğe Girecek

Eğer kanun teklifi kabul edilirse, kredi kartı kullanıcılarından alınacak katılım payı uygulaması 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek. Ancak gelen tepkiler doğrultusunda, 100 bin lira limit sınırının yeniden düzenlenmesi de masadaki seçeneklerden biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sözcü

AK Parti’den Kredi Kartı Kullanıcılarına Tepkilerle İlgili Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!