Akhisar’da Şiddet Olayı: Yılmaz Akman ve Sude Naz Atak’ın Dramı
Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen olay, toplumun dikkatini bir kez daha kadına yönelik şiddet sorununa çekti. Yılmaz Akman, dini nikahla yaşadığı Sude Naz Atak’ı köye gitmeye ikna edemeyince, bir anda sokak ortasında saldırmaya başladı. Akman, yumruklarıyla Sude Naz Atak’ı yere düşürdü ve yerdeyken de başına yumruk atmaya devam etti. Daha sonra eline geçirdiği metal fırça sapıyla da vurdu. O anlarda çiftin 3 yaşındaki oğlu da bu duruma tanıklık etti. Çevredeki insanlar, Akman’ın şiddetine uzun süre kayıtsız kaldı.
‘ABİ HAMİLEYİM, İMDAT’ DİYEREK YARDIM İSTEDİ
Sude Naz Atak, “Abi hamileyim, imdat” diyerek çığlıklar atarken, çevredeki bir kişi müdahale etmek için yaklaştı. Ancak Yılmaz Akman’ın “Bırak lan” diye bağırması üzerine geri çekildi. Bir başka yoldan geçen bir vatandaş, Akman’ı engellemeye çalıştı ve çevredeki esnaflar da bu kişiye destek vererek Sude Naz Atak’ı kurtarmayı başardı. Olayın büyümesiyle birlikte çevredeki insanlar, daha sonra Akman’ı dövmeye başladı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığın elinden Akman’ı kurtardı. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
18 SUÇ DOSYASI ORTAYA ÇIKTI
Yılmaz Akman gözaltına alınırken, Sude Naz Atak hastaneye kaldırıldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Akman, tutuklandı. Hastanede başına 3 dikiş atılan Sude Naz Atak, tedavisinin ardından taburcu edildi ve kendisi için koruma kararı alındı. Sude Naz Atak’ın şikayetçi olduğu Yılmaz Akman’ın, daha önce 18 suç dosyası bulunduğu ve haftada 3 gün adli kontrol için imzaya gittiği belirlendi.
ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ
Yılmaz Akman hakkında ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından dava açıldı. Tanık beyanlarının ardından duruşma savcısı mütalaasını sundu ve sanık Yılmaz Akman’ın ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunmasını yapan sanık, işlediği suça itiraz etmediğini, Sude Naz Atak’ın sürekli darbettiğini ve çocuğunun korktuğunu, bu durumun alkolün etkisiyle tepkisini artırdığını belirtti. Mütalaaya karşı savunmanın alınmasının ardından hakim, kararını açıklayarak sanık Akman’ı ‘Alenen hakaret’ suçundan 9 ay 15 gün, ‘Kasten yaralama’ suçundan ise 15 ay hapis cezasına çarptırarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
SAVCILIK İTİRAZI KABUL EDİLDİ
Akhisar Cumhuriyet Savcılığı, Atak’a şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında 4 ayrı suç dosyasının daha bulunduğu gerekçesiyle Akman’ın tahliye edilmesine itiraz etti. İtiraz üst mahkeme tarafından kabul edildi ve Akman, cezaevinden tahliye edilmedi; tutukluluk hali devam etti.
“KORKUM ÖLÜM DEĞİL, ÇOCUĞUMUN ANNESİZ BÜYÜMESİ”
Kararı değerlendiren Sude Naz Atak, “Şu an çok mutluyum. Yılmaz’ın tahliye edilmesi benim ve çocuğum açısından iyi olmayacaktı. Daha önce çocuğumun önünde defalarca şiddete maruz kaldım. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Annesiz ve babasız büyüdüm; bu yüzden onun da aynı şekilde büyümesini istemiyorum. Korkum, ölüm değil, çocuğumun annesiz büyümesi. Çünkü benden başka ona bakacak kimsesi yok. Bu tür şiddet olaylarında, kadınlara şiddet uygulayıp da salınan kişiler, kadınlar açısından büyük bir risk oluşturuyor. Eğer bu şekilde devam ederse ve kadına en ufak şiddet gösteren herkes cezalandırılırsa, kadın cinayetlerinde bir nebze de olsa düşüş yaşanır.” dedi.
Kaynak: Sözcü