1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’de Bakan Atamaları ve Siyasi Kökenli İsimlerin Önemi

AKP’de Bakan Atamaları ve Siyasi Kökenli İsimlerin Önemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen seçimlerin ardından atanan bakanların çoğunun bürokrat kökenli olması, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içerisinde uzun süredir tartışılan bir konu haline geldi. Siyasetle doğrudan bağlantısı olmayan bakanların, sahada beklenen başarıyı gösteremediği, halkla iç içe olma noktasında ve seçmene ulaşmada zorluk yaşadığı, teşkilatla sağlıklı bir iletişim kuramadıkları ve milletvekillerinin taleplerine yeterince yanıt veremedikleri sıkça dile getirilen sorunlar arasında yer alıyor.

31 Mart seçimlerinde yaşanan kayıpların ardından AKP’de yapılan seçim muhasebesinde, bakanların performansları eleştirilerin merkezine oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki açıklamaları, kabinede değişim tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Yeni Bakanlar İçin ‘Siyasetçi’ Formülü

Ekonomim’den Besti Karalar’ın haberine göre, AKP kulislerinde tartışılan yeni yaklaşım, atanacak bakanların siyasi kökenli olacağı yönünde. Erdoğan’ın değişim mesajının ardından partideki hareketlilik artarken, bakanlık için bekleyen birçok isim mevcut. Genel eğilim, yeni bakanların eski milletvekilleri veya aktif siyasetçiler arasından seçilmesi gerektiği yönünde. Uzun süredir birçok milletvekilinin bakanlardan randevu talebinde bulunduğu ancak bu taleplerin göz ardı edildiği, kabine değişikliği öncesinde parti yöneticilerine sıkça iletiliyor.

5 Bakanın Yeri Garanti

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından birçok AKP’li, kendilerini ön plana çıkarabilmek amacıyla parti içinde lobi faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı duyurunun ardından, seçmen taleplerine kulak vereceği, performans değerlendirmesi yapacağı ve potansiyel bakan adaylarının teşkilat, parti ve mevcut milletvekilleriyle olan ilişkilerini gözden geçireceği konuşulmakta. Kabinede bazı bakanların değişeceği yönünde iddialar olsa da, görevinde kalması kesin gözüyle bakılan 5 bakanın isimleri de sıklıkla gündeme geliyor. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler öne çıkıyor. Ayrıca, göreve yeni başlayan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da görevlerine devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Sözcü

AKP’de Bakan Atamaları ve Siyasi Kökenli İsimlerin Önemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!