1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Belediyelerde Pazarlık Usulü İhalelerin Artışı

AKP’li Belediyelerde Pazarlık Usulü İhalelerin Artışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Belediyelerde Pazarlık Usulü İhaleler Devam Ediyor

Afet, savaş, salgın hastalık gibi olağanüstü durumlar ve özel işlerde kullanılabilen pazarlık yöntemi, AKP’li belediyelerde keyfi işlerde de uygulanmaya devam ediyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, Malatya ilinde büyük bir yıkıma neden oldu ve 35 bin bina ağır hasar aldı. Bu süreçte, aciliyet gerektirmeyen işlerde bile pazarlık usulüyle ihale düzenlenmesi dikkat çekiyor.

Malatya’nın en büyük ilçesi olan Yeşilyurt, AKP’li Başkan İlhan Geçit tarafından yönetilmektedir. Yeşilyurt Belediyesi, yakın zamanda bir güreş turnuvası için pazarlık usulüyle ihale gerçekleştirdi. Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı Mali Hizmetler Müdürlüğü, 23 Eylül tarihinde “19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreş Turnuvası” hizmet alım işi için bir ihale düzenledi. Bu ihale, yaklaşık maliyeti 838 bin 666 TL olan bir iş olarak kayıtlara geçti ve toplamda 785 bin TL’ye, belediyenin iştiraklerinden biri olan Yeşilyurt İşgem Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri’ne verildi.

Önceki İhalelerde de Pazarlık Usulü Tercih Edildi

Yeşilyurt Belediyesi, daha önce de benzer bir uygulama ile dikkat çekmişti. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 19 bin 917 TL olarak belirlenen ‘Reklam malzemeleri ve baskılı ürün’ alımı ihalesi, 21/F(pazarlık) usulüyle gerçekleştirilmiş ve bu ihale de yine Yeşilyurt İŞGEM Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri Şirketi’ne 1 milyon 747 bin 750 TL bedelle verilmişti.

Bu tür uygulamalar, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair tartışmaları yeniden gündeme getirirken, şeffaflık ve hesap verebilirlik konularında da soru işaretleri yaratmaktadır.

Kaynak: Sözcü

AKP’li Belediyelerde Pazarlık Usulü İhalelerin Artışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!