1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Ejder Açıkkapı’dan Sosyal Medya Uyarısı: TikTok ve Discord’a Erişim Engeli Mümkün

AKP’li Ejder Açıkkapı’dan Sosyal Medya Uyarısı: TikTok ve Discord’a Erişim Engeli Mümkün

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan Sosyal Medya Açıklamaları

AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya platformlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde Discord’a erişim engeli getirildiğini hatırlatan Açıkkapı, TikTok ile ilgili gelen şikayetlerin de yetkili kurumlar tarafından incelendiğini ve eğer yasalara aykırılıklar tespit edilirse TikTok’un da kapatılabileceğini vurguladı.

Çocukların Güvenliği İçin Önlemler Alınmalı

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çocuk ve gençlerin güvenliği, sağlıkları ve huzurları açısından sosyal medya platformlarına yönelik alınan ve alınacak önlemleri değerlendiren Açıkkapı, bu konuda toplumsal bir sorumluluk bilinci oluşturulması gerektiğini belirtti.

“Muhalefet Duyarsız Kalıyor”

Son günlerde toplumu derinden etkileyen olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Açıkkapı, “Bu olayları bazı muhalefet unsurları gibi sadece siyasi bir bakış açısıyla değerlendirmek etik olmaz. Söz konusu olan evlatlarımız olduğunda siyaseti bir kenara bırakıp, şapkamızı önümüze alarak hep birlikte düşünmemiz gerekir. Ne yazık ki, evlatlarımızın geleceğinin güvence altına alınması hususunda birlik ve beraberlik çağrımıza muhalefetten bazı isimlerin duyarsız kaldığını ve uzatılan eli tutmaktan imtina ettiğini görüyoruz.” dedi.

Sıra TikTok’ta

Açıkkapı, “Çocuklara LGBT sapkınlığı ve satanizm propagandası başta olmak üzere birçok ahlaksızlığın empoze edilmeye çalışıldığı” gerekçesiyle oyun platformu Roblox’un yasaklandığını; “Küçük yaşta kız çocuklarına şantaj ve tehditle istismarda bulunulduğu” gerekçesiyle mesajlaşma platformu Discord’a erişim engeli getirildiğini aktardı. Şimdi ise TikTok ile ilgili gelen şikayetlerin incelendiğini ve eğer yasalara aykırılık tespit edilirse TikTok’un da kapatılabileceğini belirtti.

Açıkkapı’nın Vurguları

Açıkkapı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

  • “Biz burada evlatlarımız için bu kararı alırken, muhalefetten bazı vekiller özgürlüklerin kısıtlandığını iddia ederek bizi eleştiriyor. Ancak eleştirinin mantık çerçevesinde olması gerekmez mi?”
  • “Ne diyelim, ‘8 yaşındaki çocukların, kız çocuklarına LGBT propagandasının, satanizm misyonerliğinin serbest olmasına izin verilmesi mi gerekir?’ Allah bunlara akıl fikir versin.”
  • “Buradan tüm sosyal medya platformlarına bir kez daha sesleniyoruz; hangi platformda olursa olsun, evlatlarımızın zehirlenmesine, toplumumuzun ahlakının yok edilmesine, cinsiyetsizlik projesiyle soyumuzun kurutulmasına ve satanizm propagandası yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

Kaynak: Sözcü

AKP’li Ejder Açıkkapı’dan Sosyal Medya Uyarısı: TikTok ve Discord’a Erişim Engeli Mümkün
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!