1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’nin Belediyelere Yönelik Kesintileri Artıyor

AKP’nin Belediyelere Yönelik Kesintileri Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden itibaren birçok belediyeyi kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), belediyeleri “çalıştırmamaya” yönelik stratejilerini genişletme kararı aldı. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yanı sıra Hazine ve İller Bankası’ndan yapılacak kesintilerin de devreye girdiği bildirilmektedir.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerden yapılan kesintiler, yasal olarak belirlenen oranların çok üzerine çıktı. Bu durum, birçok belediyenin personel maaşlarını ödeyemez hale gelmesine yol açtı.

KESİNTİLER YÜZDE 50’YE ULAŞTI

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve İller Bankası payı kesintileri, özellikle Ağustos ve Eylül aylarında yüzde 50 seviyelerine kadar yükseldi. Bu durum, CHP’nin belediyelerin mali durumunu iyileştirmek için “ortak hareket etme” kararı almasına neden oldu.

Edinilen bilgiler ışığında, iktidarın uyguladığı bu olumsuz hamlelere karşılık belediyelerin gelirlerini artırma yönünde çalışmalar başlatıldı. CHP’li belediye başkanları, şehirlerin turizmden daha fazla pay alabilmesi için gerekli adımları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Turistlerin beklentileri doğrultusunda, özellikle turizm bölgelerindeki belediyelerin hizmet çeşitliliğini artırma fikri benimsendi.

Kaynak: Sözcü

AKP’nin Belediyelere Yönelik Kesintileri Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!