1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aksu İlçesi’nde Domates Hasadı Heyecanı

Aksu İlçesi’nde Domates Hasadı Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksu İlçesi’nde Domates Hasadı Başladı

Geçen yıl Aksu İlçesi’nde 32 bin 916 dekar alana ekilen ve toplamda 513 bin 352 ton domates elde edilen bu yıl, üretim aynı seviyesini koruyarak yaklaşık 32 bin dekar alanda domates ekimi yapılmaya devam ediyor. İlk hasatlar da gerçekleştirilmeye başlandı.

“İlkokuldan Bu Yana Çiftçiyim”

Aksu İlçesi’nin Kurşunlu Mahallesi’nde 11 dekar alanda domates üreten kadın çiftçi Songül Çimen, 30 yılı aşkın bir süredir çiftçilik yaptığını ve bu mesleği büyük bir tutkuyla sürdürdüğünü ifade etti. Çimen, “İlkokuldan beri çiftçilik yapıyorum ve seracılık benim için bir yaşam tarzı. Çoğunlukla domates ekiyorum. Bu işin zorluklarına rağmen çiftçiliği çok seviyorum. Kadın olarak bu alanda üretmeye devam ediyorum. Bugün ilk hasadımızı yapıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Güzel Fiyata Satıldığında Mutluluğumuz Artıyor”

İlk hasadının heyecanını yaşayan Çimen, “Şu an ilk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Sebze Hal’ine ulaştığımızda ürünlerimizin güzel bir fiyata satılması bizi çok mutlu ediyor. Bu ürünlerin yetiştirilmesi kolay değil. Kadın olarak bu zorluklarla mücadele etmeye devam ediyorum. Devletimizin bu süreçte bize destek olmasını bekliyoruz. Biz kadın çiftçiler olarak daha fazla destek görmek istiyoruz. Serada ve evde ayrı ayrı çalışmak zorundayız. Çiftçilikte maliyetler oldukça arttı. Eğer ürünlerimiz güzel bir fiyata satılırsa, güler yüzle dönüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çiftçiliği Seve Seve Yapıyorum”

11 dekar alandan 100 ton ürün hasat etmeyi planladıklarını belirten Çimen, “Hedefimiz, domateslerimizin iyi bir fiyata satılması. Yaklaşık 100 ton hasat almayı umuyoruz. Domates piyasası şu an 25 TL ile 28 TL arasında değişiyor. Bakalım, ürünlerimizi ne kadar fiyata satabileceğiz. Fişlerde iyi rakamlar gördüğümüzde yüzümüz gülüyor. Para kazandığımızda işimize daha fazla sarılıyoruz. Eğer yüzümüz gülüyorsa, üreticiliğe devam ederiz. İki çocuğum var ve onları okutmak için çabalıyorum. Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Çiftçiliği içten gelerek ve severek yapıyorum. Devletimizden de destek talep ediyoruz” dedi.

Aksu İlçesi’nde Domates Hasadı Heyecanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!