1. Haberler
  2. Dünya
  3. Al Fayed Hakkında Yeni Taciz İddiaları ve Soruşturma

Al Fayed Hakkında Yeni Taciz İddiaları ve Soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra Metropolitan Polisi, ünlü iş insanı Mohammed Al Fayed ile ilgili yayımlanan bir belgeselin ardından ortaya çıkan taciz iddialarının ışığında bir açıklama yaptı. Açıklamada, belgeselin yayımlanmasının ardından birçok kişinin polise başvurduğu ve yeni kurbanların ortaya çıktığı belirtildi. Fulham Futbol Kulübü ve Londra’daki prestijli Harrods mağazasının eski sahibi olan Al Fayed’in 2023 yılında hayatını kaybetmesi nedeniyle, hakkında cezai işlemlerin gerçekleştirilemeyeceği hatırlatıldı. Ancak, olaya karışan diğer isimlerin belirlenmesi amacıyla soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

BBC’de eylül ayında yayımlanan belgesel sonrasında, 21 taciz ve tecavüz iddiasının gündeme geldiği ifade edildi. Bu iddiaların 1973 ile 2013 yılları arasında meydana geldiği ve bunların arasından 4’ünün tecavüz, 16’sının cinsel taciz, birinin ise insan ticareti olduğu kaydedildi. Londra Polisi’nden yetkili Stephen Clayman, belgeselin yayımlanmasının ardından çok sayıda ihbar aldıklarını belirtti. Clayman, aldığı ihbarların çoğunluğunun Al Fayed ile ilgili olduğunu, bazılarının ise üçüncü şahıslarla alakalı olduğunu da sözlerine ekledi.

Clayman, “Bu durum, 1973-2013 yılları arasında cinsel saldırı ve tecavüz gibi suçlara dair 40 mağdurla ilgili yeni iddiaların raporlanmasına neden oldu. Bu iddialar, daha önce bildiğimiz iddialara ilave olarak ortaya çıktı.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, yaşadıklarını henüz polise anlatmamış olan tüm bireyleri konuşmaya teşvik eden Clayman, Al Fayed ile bağlantılı Harrods gibi kuruluşların temsilcileriyle de iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Neler Yaşanmıştı?

Belgeselde, bazı Harrods çalışanlarının, lüks mağazanın eski sahibi Al Fayed tarafından cinsel tacize veya tecavüze uğradıklarını dile getirdiği yer aldı. Fulham Kadın Futbol Takımı’nın eski menajerlerinden Gaute Haugenes, kadın futbolcuları korumak amacıyla onları Al Fayed ile yalnız bırakmamaya özen gösterdiklerini açıkladı. Al Fayed, yaşamı boyunca çeşitli dönemlerde kendisine karşı 4 ayrı cinsel taciz davası ile karşılaşmıştı. Mısırlı iş insanı Al Fayed, 1997 yılında Fransa’da geçirdiği bir trafik kazasında Prenses Diana ile birlikte hayatını kaybeden Dodi Al Fayed’in babası olarak da tanınmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Al Fayed Hakkında Yeni Taciz İddiaları ve Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!