1. Haberler
  2. Spor
  3. Alanyaspor’dan Hakem Kararlarına Sert Tepki

Alanyaspor’dan Hakem Kararlarına Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alanyaspor Kulübü’nden Hakem Kararlarına Tepki

Alanyaspor Kulübü'nden Hakem Kararlarına Tepki

Corendon Alanyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Süper Lig’de oynadığı maçlarda yaşanan hakem kararlarına yönelik resmi internet sitesi üzerinden sert bir açıklama yaptı.

Alanyaspor’un açıklaması şöyle:

“Futbolda saygı, sevgi ve birliktelik iklimine ne kadar ihtiyaç varsa, ADALET’e hepsinden daha fazla ihtiyaç var. Maalesef son 5 hafta içinde, Fenerbahçe – Corendon Alanyaspor maçında Jayden Oosterwolde’nin oyundan atılmaması ve maçın son bölümünde net bir penaltımızın verilmemesi, hakem Mehmet Türkmen’in büyük bir hatası oldu. Ardından Galatasaray – Corendon Alanyaspor karşılaşmasında, henüz maçın başında rakip oyuncuya net bir kırmızı kart verilmesi gereken pozisyona müdahale edilmemesi, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. O dakikada pozisyonu daha net bir şekilde görmesi gereken VAR hakeminin de bu adaletsizliğe seyirci kalmış olması, futbolumuz açısından son derece üzücüdür. Yardımcı hakem ise önündeki açık pozisyonu görmezden gelmiştir.

Türkiye’de hakem yokmuş gibi, İstanbul takımlarının maçlarına İstanbul’dan hakem atamak ise anlaşılır bir durum değildir. Ancak asıl sorun ve dikkat edilmesi gereken konu; futbol ve hakemlerin sürekli bu noktaya nasıl getirildiğidir. Bu durumu sorgulamak gerekiyor. Bu hakemlerin, kırmızı kartları gösterme cesaretlerinin neden olmadığını analiz etmek lazım. Sürekli değişen MHK’ler ve TFF yönetimleri, kalıcı çözümler yerine büyük takımların baskısını azaltacak geçici çözümler üretmekte ve sadece zaman kazanılmaktadır.

Her gün hakemlerle ilgili yeni kararlar alarak, düdük astırarak, FIFA kokartını bir hakemden alıp diğerine takarak sorunlar çözülemez. Bu yanlış yoldan bir türlü dönülmüyor. Dört büyük kulübün maçına çıkan hakemler, ‘Acaba onların aleyhine bir penaltı verirsem, kırmızı kart gösterirsem başıma bir iş gelir mi?’ diye düşünerek sahaya çıkıyor. Çünkü federasyonlar ve MHK’ler hata yapan hakemlere orantısız güç uyguluyorlar. Yanlışlar yapıldığı takdirde, hakemlerin kariyerlerini dahi sona erdirebiliyorlar. Böyle bir atmosferde, özellikle büyük takımların maçlarında hakemlerin adaletli bir şekilde maç yönetmesi oldukça zorlaşıyor.

Federasyonlar ve MHK’ler hakemlerin gelişmesini istiyorlarsa, öncelikle hakemlerin arkasında durmalı, klasmanlarıyla sürekli oynamamalı, aksine orantılı cezalar ve yaptırımlar uygulamalıdır. Eğitimlerini artırmalı, liyakatli hale getirmeli ve onlara güven verecek uygulamalar gerçekleştirmelidir.

Buradan hakemlere tavsiyemiz şudur: Her şeye rağmen korkmayın, adaletten şaşmayın. Büyük küçük takım ayrımı yapmadan her stadyumda adalet dağıtarak, kalbinizde ve aklınızda yalnızca Allah korkusu ile doğruyu uygulayın. Hata yapacaksınız, bunu kabul ediyoruz. Hatasız insan olmadığı gibi hakem de olmaz. Ama lütfen sadece hata yapın, yanlış yapmayın.”

Alanyaspor'dan Hakem Kararlarına Sert Tepki

Alanyaspor’dan Hakem Kararlarına Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!