1. Haberler
  2. Dünya
  3. Alman İstihbaratından Rusya’ya Sabotaj Uyarısı

Alman İstihbaratından Rusya’ya Sabotaj Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman İstihbaratından Rusya Uyarısı

Alman istihbarat servislerinin, Rusya’nın Almanya’da sabotaj yapma ihtimaline karşı ciddi uyarılarda bulunduğu bildirildi. Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Thomas Haldenwang, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Moskova’nın ajanları ve yandaşlarının ülke genelinde sabotaj ve casusluk faaliyetlerinin giderek arttığını vurguladı. Haldenwang, “Rus istihbarat servislerinin saldırgan eylemlerini sürekli olarak gözlemliyoruz.” şeklinde ifade etti.

Spiegel dergisinde yer alan habere göre, Federal İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl, Moskova’nın Almanya’daki gizli istihbarat faaliyetlerinin daha önce görülmemiş bir düzeye ulaştığına dikkat çekti. Kahl, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’nın kırmızı çizgilerini test etme çabasının olduğunu belirterek, mevcut durumun daha da kötüleşmesini beklemediklerini ifade etti.

Alman Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Martina Rosenberg ise, Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) için casusluk ve sabotaj faaliyetlerinin son derece önemli bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Rosenberg, “Kritik altyapıya yönelik casusluk girişimleri son derece endişe verici ve bu konuda daha fazla dikkat göstermemiz gerekiyor.” dedi.

‘BÜYÜK FELAKET ŞANS ESERİ YAŞANMADI’

Alman güvenlik yetkililerinin, özellikle temmuz ayında Leipzig Havalimanı’nda meydana gelen bir olaydan dolayı büyük bir endişe içerisinde oldukları belirtildi. Olayda, bir konteynerin alev alması, olası bir sabotaj ihtimaline karşı alarm zillerini çaldırdı. Leipzig Havalimanı’ndaki yangının kargo sevkiyatındaki bir yangın çıkarıcı cihaz nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.

İlgili sevkiyat zamanında yapılmış olsaydı, uçakta çıkacak yangının büyük bir felakete yol açabileceği kaydedildi. Ancak, şans eseri uçağın gecikmesi nedeniyle yangın önceden çıkmış ve böylece büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.

Kaynak: Sözcü

Alman İstihbaratından Rusya’ya Sabotaj Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!