1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye Ziyareti Öncesi Brüksel’de Açıklamalarda Bulundu

Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye Ziyareti Öncesi Brüksel’de Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Scholz, Brüksel’deki AB Zirvesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Zirvesi’nin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Scholz, cumartesi günü İstanbul’u ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini belirtti. Bu görüşmede birçok önemli konunun ele alınacağını ifade etti.

Scholz, göç konusunun her zaman gündemde olan önemli bir mesele olduğunu vurguladı. “Türkiye ile Avrupa Birliği’nin bu meselede iş birliği yapması son derece doğru ve mantıklıdır. Bu konuda her zaman destek verdik ve Avrupa Birliği’ne, ilgili anlaşmaları daha da genişletmesi yönünde çağrıda bulunduk.” dedi.

Görüşmelerde göç dışında ele alınacak başka konuların da olduğunu dile getiren Scholz, “Türkiye ile Avrupa arasındaki ikili ilişkiler, ayrıca Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler üzerine de tartışmamız gereken birçok husus mevcut.” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN GÖRÜŞMEK ZORUNDAYIZ”

Türkiye ziyareti sırasında, ekonomik kalkınma, Yunanistan ile olan ilişkiler ve diğer birçok ülkeyle komşuluk ilişkilerinin nasıl güçlendirileceği gibi konuların da gündeme geleceğini belirten Scholz, “NATO ortaklarımıza silah sevkiyatını da her zaman görüşmek zorundayız.” ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Eurofighter Typhoon savaş uçağı ortak projesinin lider ülkesinin İngiltere olduğunu hatırlatan Scholz, bu konu üzerinde İngiliz ve Türk hükümetleri arasında müzakerelerin yürütüldüğünü vurguladı. “Elbette, bu süreci durdurup durdurmayacağımız konusunda net bir tutumumuz var. Ancak, şu an için bu aşamada henüz oldukça erken ve öncelikle müzakerelerin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye Ziyareti Öncesi Brüksel’de Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!