1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’da Aydan Özgoğuz’un Gazze Paylaşımı Kriz Yarattı

Almanya’da Aydan Özgoğuz’un Gazze Paylaşımı Kriz Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Siyasi Kriz: Aydan Özgoğuz’un İstifası İsteniyor

Almanya'da Siyasi Kriz: Aydan Özgoğuz'un İstifası İsteniyor

Almanya, Gazze’de süregelen çatışmalar ve katliamlarla ilgili sosyal medya paylaşımlarına karşı oldukça hassas bir tutum sergiliyor. Bu çerçevede, Sosyal Demokrat Partili Türk asıllı milletvekili Aydan Özgoğuz’un yaptığı bir paylaşım, ciddi tartışmalara yol açtı. Özgoğuz, Instagram’da, İsrail’in Gazze’de bombaladığı Mescid-i Aksa Şehitler Hastanesi’nin arazisinde çıkan yangını gösteren bir görsel paylaştı ve bu paylaşımına “İşte Siyonizm budur” notunu düştü. Bu durum, Almanya’da büyük bir tepkiye yol açtı.

“BUYRUN İŞTE SİYONİZM” MESAJI

Alman medyası, Özgoğuz’un bu paylaşımından sonra istifasını talep etmeye başladı. Özellikle Hıristiyan Demokrat Partiler (CDU/CSU), konuyu gündeme taşıyarak özel bir oturum çağrısında bulundu. Bu gelişmeler sonrasında, Alman Yaşlılar Konseyi (Aeltestenrat) bir araya geldi ve Özgoğuz, bu durum karşısında özür dilemek zorunda kaldı.

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA BIRAKILDI

Özgoğuz, özründe “Paylaşılan mesajın, barış içinde bir arada yaşamayı savunan yurttaşların duygularını incittiğini fark ettim. Amacım bu değildi ve pişmanım.” ifadelerini kullandı. Ancak, Meclis kararıyla görevden alınmasının mümkün olduğu belirtilirken, Özgoğuz’un hükümetteki partilerin desteğini kaybetmemek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığı kaydedildi.

ALMAN MEDYASI İSTİFA İSTİYOR

Bununla birlikte, başta çeşitli Yahudi kuruluşları olmak üzere, bazı Alman medya organları Özgoğuz’un yaptığı açıklamanın yetersiz olduğunu savunarak, istifasını talep etmeye devam ediyor. Eğer Özgoğuz istifa etmezse, yalnızca meclis çoğunluğunun kararıyla görevden alınabileceği ifade ediliyor. Bu durum, şu an çoğunluğu elinde bulunduran Sosyal Demokrat Partisi, Yeşiller ve Liberal Demokrat Partisi’nin desteğini çekmesi halinde gerçekleşebilir.

İSRAİL ELÇİSİ DE DEVREDE

Şu anda, Meclis çoğunluğu ile görevden alma gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilirken, Özgoğuz’un “Yahudi halkının ulus devleti olan Siyonizm’in ölümcül şiddeti temsil ettiğine ilişkin bir mesaj” yayınladığı iddiaları gündeme geldi. Bu durum üzerine İsrail’in Almanya Büyükelçisi, olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Almanya’da Aydan Özgoğuz’un Gazze Paylaşımı Kriz Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!