1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’nın İsrail’e Silah Satışı Artışı

Almanya’nın İsrail’e Silah Satışı Artışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın İsrail’e Silah Satışı Artıyor

Son haftalarda Almanya’nın İsrail’e yönelik silah ve askeri malzeme satışında önemli bir artış gözlemleniyor. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre, Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, hükümetin 13 Ekim itibarıyla İsrail’e toplamda 45,74 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini duyurdu.

Bakanlık daha önce, 21 Ağustos tarihi itibarıyla İsrail’e 14 milyon 460 bin avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verildiğini belirtmişti. Bu durum, son 8 hafta içinde Almanya’nın İsrail’e onayladığı toplam silah ve askeri malzeme satışının 31 milyon avroya ulaştığını gösteriyor.

Bakanlığın hazırladığı raporda, “İsrail’e silah ihracatı konusunda herhangi bir yasak söz konusu değildir” ifadesiyle bu sürecin hukuki çerçevesi vurgulandı. Bild gazetesi ise Almanya’nın satmayı planladığı silahların “soykırım amacıyla kullanılmayacağına” dair İsrail’den yazılı bir güvence talep ettiğini bildirdi.

İsrail’in bu talep üzerine gerekli belgeyi ilettiği ve ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un mecliste “İsrail’e silah sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz.” şeklindeki ifadeleriyle durumu desteklediği aktarıldı.

Kaynak: Sözcü

Almanya’nın İsrail’e Silah Satışı Artışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!